ΕΓΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΥ, ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων 2014 το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης εκθέτει επιλεγμένα έργα παιδιών από τις συλλογές του Διεθνούς Μουσείου Παιδικής Τέχνης στη Νορβηγία  και του Μουσείου Παιδικού Τέχνης στην Ιαπωνία. Με άλλα λόγια, 3 Μουσεία Παιδικής Τέχνης μαζί ενώνουν τις συλλογές τους σε μία διεθνή έκθεση στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, στην Αθήνα, με τίτλο «Εγώ το παιδί, ο κόσμος μου, κι ο κόσμος όλος», προβάλλοντας έργα ζωγραφικής παιδιών από διάφορα μέρη του κόσμου. Τα έργα τέχνης των παιδιών δεν χρειάζονται συγκεκριμένο λεξιλόγιο, «μιλάνε» μια παγκόσμια και διαχρονική γλώσσα. Οι διεθνείς συλλογές που φιλοξενεί το Μουσείο Παιδικής Τέχνης στην Αθήνα «ενώνουν» τους επισκέπτες όλων των ηλικιών και όλων των χωρών.
Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Μουσείου, «η συνεργασία των 3 Μουσείων Παιδικής Τέχνης, είναι πρωταρχικής αξίας καθώς η βιωματική προσέγγιση των εκθεμάτων προσφέρει τη δυνατότητα στις σύγχρονες και στις μελλοντικές γενιές να κατανοήσουν την καταγωγή και την παγκόσμια ιστορία τους με έναν διαφορετικό και περισσότερο δημιουργικό τρόπο… μέσω της Τέχνης».

Εγκαίνια διεθνούς έκθεσης

Κυριακή 11 Μαΐου, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Νορβηγίας, το Νορβηγικό Ινστιτούτο και την Πρεσβεία της Ιαπωνίας.

11.30-12.00: Παρουσίαση της συνεργασίας «3 Μουσεία Παιδικής Τέχνης μαζί» από τη Διευθύντρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, κα. Εύα Σταμάτη.

12.00-12.30: Χαιρετισμός από την Υπεύθυνη Πολιτιστικών θεμάτων της Νορβηγικής Πρεσβείας, κα. Χριστίνα Σορδίνα. Προβολή 20’ βίντεο «Η δύναμη της Νορβηγικής φύσης»

12.30-13.00: Χαιρετισμός από τη Μορφωτική Ακόλουθο της Πρεσβείας της Ιαπωνίας κα. Emi Mashiko. Προβολή 20’ βίντεο «Η Ιαπωνία και ο πολιτισμός της»

Διάρκεια διεθνούς έκθεσης: Παρασκευή 2 Μαΐου – Σάββατο 31 Μαΐου 2014

105

Παράλληλες δράσεις: Δίωρα εικαστικά εργαστήρια για παιδιά, στα Ελληνικά, τα πρωινά τις Κυριακές 4, 11 και 25 Μαΐου.

Τα Ιαπωνικά κόμικς Μanga, τα τρολ της Νορβηγικής παράδοσης, η Ιαπωνική τέχνη τυλίγματος του χαρτιού origami και ο Νορβηγός ζωγράφος Edvard Munch θα γίνουν αφορμή για να γνωρίσουν παιδιά 5-9 ετών τη Νορβηγία και την Ιαπωνία… μέσω της Τέχνης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: Τρίτη-Παρασκευή 10.00-14.00, στη Γραμματεία του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Τηλ. 210 3312 621, 210 3312 750.

http://www.childrensartmuseum.gr/events

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
Κόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής, Πλάκα
Ώρες λειτουργίας: Tρίτη – Σάββατο: 10.00 – 14.00, Kυριακή: 11.00 – 14.00
Πλησιέστεροι σταθμοί Μετρό: Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Ακρόπολη
P: Ν. Νικοδήμου & Βουλής, Φιλελλήνων
 

Σχετικά Links: 

http://www.childrensartmuseum.gr
https://www.facebook.com/MouseioEllinikisPaidikisTechnis
https://www.youtube.com/user/childrensartmuseumGR 
http://network.icom.museum/international-museum-day
https://www.facebook.com/International museum day-ICOM
Share Button
ΕΓΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΥ, ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ
5 (100%) 1 vote


Όμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *