Στο νησί των Κατεργαραίων

Πριν από λίγους μήνες είχα τη χαρά να απολαύσω παρέα με τα παιδιά μου τόσο τους Burger Project, στο μοναδικό "Μαμά, θα κάνω μπάντα" όσο και τον Ηλία Καρελλά, ως καραγκιοζοπαίχτη στις εξαιρετικές "Σκιές του Κόσμου", αλλά και ως εμφωυχωτή στην "Πεντάμορφη και το Τέρας", που σκηνοθετούσε. Τρεις παραστάσεις που τις χαρήκαμε πολύ, μαμά και τέκνα και συνεχίζουμε να τις μνημονεύουμε πολύ συχνά! Φανταστείτε, λοιπόν, τη χαρά μας όταν μάθαμε ότι οι… αλλοπρόσαλοι διασκεδαστές ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Καραγκιόζη του αγαπημένου μας σκιοπαίκτη και παρουσιάζουν την παράσταση «Στo νησί των Κατεργαραίων» σε μια αναπάντεχη, διαδραστική εκδοχή για μικρούς και μεγάλους για δύο μόνο Παρασκευές, στις 14 και στις 28 Ιουνίου, στον πανέμορφο κήπο του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών.

Ακόμα, μάθαμε ότι η ξεκαρδιστική αυτή μουσική σκιοπαράσταση είναι βασισμένη στην παλιά παραδοσιακή κωμωδία με τίτλο «Το ναυάγιο του Μπαρμπα-Γιώργου» ή «Ο Καραγκιόζης στη χώρα των Κατεργαραίων», που καταγράφηκε από τον Σωτήρη Σπαθάρη το 1955 και ανέβηκε στον μπερντέ και άλλων πολλών καλών Καραγκιοζοπαικτών. Ο Ηλίας Καρελλάς και οι Burger Project συμπράττουν και τη διασκευάζουν με μια σύγχρονη ματιά, αναδεικνύοντας τη λαϊκή μας παράδοση με μια νέα δυναμική.  Παράλληλα, με το μοναδικό τους τρόπο, σατιρίζουν την επικαιρότητα, ενώ οι θεατές συμμετέχουν ενεργά, συνομιλώντας και τραγουδώντας παρέα με τον Καραγκιόζη και το μουσικό συγκρότημα και συνδράμοντας στον αυτοσχεδιασμό τους.
Σας προτείνουμε, λοιπόν, να βάλετε το "Νησί των Κατεργαραίων"¨στο πρόγραμμα σας και, αν θέλετε, να πάρετε μαζί και τα παιδιά σας, αν είναι πάνω από δύο ετών! Πάντως, τα δικά μου ήδη με ρωτάνε πότε θα έρθει εκείνη η επόμενη Παρασκευή που θα δούμε τον Ηλία (φανταστείτε ότι έχουμε περάσει στο στάδιο του μικρού ονόματος) και εκείνους εκεί που ήταν ντυμένοι παράξενα και λέγαμε τραγούδια και χορεύαμε και χοροπηδούσαμε και ήτανε τέλεια…
Καλή διασκέδαση!

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τα:

www.burgerproject.gr
www.facebook.com/theburgerproject
http://www.thiasoskarella.weebly.com
http://www.iliaskarellas.gr

Παραστάσεις: Παρασκευή 14/06/13 & 28/06/13
Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια: 80 λεπτά
Ηλικία: από 2 έως 102 χρόνων
Ελάχιστη κατανάλωση: 10 €
Νομισματικό Μουσείο Αθηνών: Πανεπιστημίου 12, Αθήνα (απέναντι από το ΑΤΤΙΚΑ-στάση μετρό «Σύνταγμα») / τηλ: 210 3610067

Share Button
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *