ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕΓΑΛΗ

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις» φιλοξενεί  και οργανώνει στο χώρο του εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με αφηγήσεις μύθων και παραμυθιών. Δυο Κυριακές το μήνα τα παιδιά θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις αφηγήσεις και κάθε μήνα το πρόγραμμα θα έχει διαφορετική θεματική. Ανάλογα με τη θεματική θα συμμετέχουν και θα συμπράττουν και άλλοι καλλιτέχνες ( μουσικοί ή εικαστικοί ). Κάθε μήνα με διαφορετικά παραμύθια.  Μύθοι και παραμύθια των λαών, ιστορίες από διαφορετικές γωνιές του κόσμου, ιστορίες για μένα και ιστορίες για σένα… ιστορίες για μας.
Το πρόγραμμα των αφηγήσεων ξεκινάει τον Οκτώβριο 2013, με θέμα «Πλάσματα μικρά με δύναμη μεγάλη». Πλάσματα μικρά  και ήρωες μικροκαμωμένοι  αντιμετωπίζουν δράκους και θεριά  αλλά πάντα βγαίνουν κερδισμένοι! Ξεπερνούν δυσκολίες κι εμπόδια με τη δύναμη του νου και της καρδιά ς τους. Ιστορίες γεμάτες δράση, περιπέτεια  και χιούμορ. Το πρόγραμμα  του Νοεμβρίου  έχει τίτλο «Μάγισσες και κόρες» και του Δεκεμβρίου «Ιστορίες Χριστουγέννων με θάματα και καρκαντσέλια».
Την επιμέλεια των προγραμμάτων  έχει η Σύλβια Βενιζελέα. Με την τριπλή της ιδιότητα, ηθοποιού, θεατρολόγου και αφηγήτριας, με αγάπη και σεβασμό για τα παιδιά και με προηγούμενη εμπειρία  σε ομάδες παιδιών όλων των ηλικιών, δημιουργεί εκπαιδευτικά προγράμματα με αφηγήσεις μύθων και παραμυθιών. Μέχρι τώρα έχει συνεργαστεί, δημιουργώντας  παρόμοια προγράμματα, με σχολεία, βιβλιοθήκες, πολιτιστικούς φορείς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Επιλέγει ιστορίες της προφορικής παράδοσης που αγγίζουν θέματα όπως η φιλία, η γενναιοδωρία, η αγωνιστικότητα σε όλες τις δυσκολίες της ζωής, η διαφορετικότητα, η διατήρηση της ισορροπίας στη φύση και η δύναμη του νου και της καρδιάς . Ιστορίες μαγικές, αλλά και διασκεδαστικές  με  ήρωες πλάσματα  μικρά και τρυφερά, άγρια κι αρπακτικά, αλλόκοτα και ξωτικά. Οι αφηγήσεις γίνονται με τρόπο άμεσο και παραστατικό, εμπλέκοντας το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και της επικοινωνίας με το κοινό.

plasmata mikra me dynami megali2

Κυριακές 13 & 20 Οκτωβρίου 2013, ώρα 12:00
Γενική Είσοδος: 5€,
Διάρκεια Παράστασης: περίπου 1 ώρα, Ηλικίες: 4+

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»

Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη 112 56, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 86 13 739
E-mail: info@dieleusis.gr
www.dieleusis.gr

*Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με σκοπό την προώθηση των Τεχνών, του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού. 

Share Button
ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕΓΑΛΗ
5 (100%) 1 vote


Όμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *