Πετρόσουπα

Μια όπερα φτιαγμένη από παιδιά και εφήβους, μια μουσική «Πετρόσουπα», με γεύση από αγάπη και αλληλοϋποστήριξη, μαγείρεψε η καλλιτεχνική ομάδα Τέττιξ (Τζιτζίκι) και την παρουσιάζει στην Τεχνόπολη!

Τα μέλη της χορωδίας Τέττιξ, που αποτελείται από μαθητές ηλικίας από 7 έως 27 ετών, από όλα τα επίπεδα σπουδών, χωρίς να διακρίνονται σε ταλαντούχους ή μη, με οδηγίες από την μουσικοπαιδαγωγό και δασκάλα τους κυρία Τέτη Αϊβατζίδου και από τον σκηνοθέτη κ. Δημήτρη Δεγαΐτη διασκεύασαν σε όπερα το γνωστό παραδοσιακό παραμύθι της Ανατολής Πετρόσουπα, παντρεύοντας το λόγο και τη μουσική, κάνοντας τη σύνθεση, την ενορχήστρωση, γράφοντας τις παρτιτούρες, κλπ, σε ένα εκπαιδευτικό σχέδιο με στόχο να εφαρμόσουν τη θεωρία στην πράξη. Όλοι οι συντελεστές, και μαζί γονείς και φίλοι, εργάστηκαν εθελοντικά, προσφέροντας ο καθένας κάτι από την εμπειρία, τις γνώσεις, το χρόνο, το ταλέντο του, για να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη παράσταση, διάρκειας περίπου μιας ώρας. Τα έσοδα από τις παραστάσεις θα ενισχύσουν τους ανθρώπους της ομάδας «Τέττιξ» στην εκπαιδευτική τους έρευνα, επιτρέποντας τη συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικά μουσικά φεστιβάλ και συναντήσεις ανά την Ελλάδα.

Το παραμύθι: Τρεις μοναχοί φτάνουν σε ένα χωριό, όπου οι άνθρωποι ζουν κλεισμένοι στον εαυτό τους, χωρίς να μιλούν ο ένας στον άλλον. Αποφασίζουν να φτιάξουν μια σούπα από πέτρες. Οι κάτοικοι βγαίνουν από τα σπίτια τους για να μάθουν τη συνταγή, προσφέρουν ο καθένας από κάτι, μυρωδικά, λαχανικά και εδέσματα κάθε λογής, για να γευτούν στο τέλος μια γιορτή για τη χαρά, για τη φιλία, για την αλληλοϋποστήριξη.

Πότε: Τα Σάββατα 2 και 9 Μαρτίου στις 12:30 το μεσημέρι.
Πού: Στο Αμφιθέατρο του 9,84, στο ισόγειο του κτιρίου του σταθμού, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.
Πόσο: 4 ευρώ (50% έκπτωση για τους κατόχους κάρτας ανεργίας). Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 2759715

{^youtubevideo|(width)560|(height)340|(loop)False|(url)http://www.youtube.com/watch?v=QuzWn0kNJMc|(rel)True|(autoplay)False|(fs)True^}

Λιμπρέτο – μουσική: χορωδία ΤΕΤΤΙΞ
Διδασκαλία – Παραγωγή: Τέτη Αϊβατζίδου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης
Εναρμόνιση, ενορχήστρωση: Φίλιππος Τζάνος (σπουδαστής του τμήματος ανωτ. θεωρητικών)
Σκηνικά: Σπύρος Κακάβας, Eλένη Κλωνιζάκη


Το καλλιτεχνικό σχήμα Τέττιξ απευθύνεται σε όλα τα παιδιά και εφήβους που επιθυμούν να συμμετάσχουν χωρίς να διαχωρίζονται σε ταλαντούχους ή μη.
Στεγάζεται στο Ωδείο Ριζοπούλου στο Ν. Ηράκλειο Αττικής και λειτουργεί σε 2 τμήματα:
Προπαρασκευαστικό, Δευτέρα 6:30μ.μ.- 7:30μ.μ. και
Τμήμα εμφανίσεων, Παρακευή: 7:30μ.μ.- 9:00μ.μ.
Διδασκαλία: Τέτη Αϊβατζίδου
Πιάνο: Αντώνης Στεφανάκης

Περισσότερα για την ομάδα, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Share Button
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο


Όμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *