ΠAΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ TIMOTHY LOMAS

Την Παρασκευή 27 Ιουνίου στις 19:00 ελάτε στη Στέγη, στην έκθεση των έργων που δημιούργησαν τα παιδιά που συμμετέχουν στο εργαστήριο «Τέχνη χωρίς όρια», με τον εικαστικό καλλιτέχνη και εκπαιδευτικό Timophy Lomas. Το εργαστήριο, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Δευτέρα 23 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014, διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους και την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.  Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά με και χωρίς αναπηρία, από 9-14 ετών. Μαζί με τον Τίμοθυ Λόμας συμμετέχει η εικαστικός και εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής Κατερίνα Ζερβού.

Ο Τίμοθυ Λόμας, συνιδρυτής του Global Children’s Art Programme, είναι ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης, με εξειδίκευση στα καλλιτεχνικά εκπαιδευτικά προγράμματα στη Νέα Υόρκη.  Έχει ασχοληθεί με τη ζωγραφική και τη γλυπτική, τη φωτογραφία, τη γραφιστική και την κεραμική.  Έχει διοργανώσει εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ασία και την Ευρώπη και έχει ειδικευτεί σε προγράμματα για παιδιά με αναπηρία και αναπτυξιακές δυσκολίες. Είναι καθηγητής καλλιτεχνικών προγραμμάτων στο IDEAL School of Manhattan, ένα μεικτό σχολείο που φιλοξενεί παιδιά με και χωρίς αναπηρία και έχει στόχο να δημιουργήσει μια κοινότητα που αποδέχεται τη διαφορετικότητα. Τα εργαστήρια του Τίμοθυ Λόμας βασίζονται στη φιλοσοφία της αποδοχής και την πίστη ότι τα παιδιά που παίζουν και δημιουργούν τέχνη ομαδικά, μαθαίνουν να ζουν αρμονικά μαζί.

Την τελευταία ημέρα του εργαστηρίου, Παρασκευή 27 Ιουνίου στις 19:00, τα παιδιά θα παρουσιάσουν σε γονείς, εκπαιδευτικούς και φίλους τα έργα που δημιούργησαν μαζί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Η έκθεση θα παραμένει ανοικτή προς το κοινό από το Σάββατο 28 έως και την Κυριακή 29 Ιουνίου, 12:00 με 20:00. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε το 213 017 8290 και 213 017 8002 (Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Στέγης).

Share Button
ΠAΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ TIMOTHY LOMAS
5 (100%) 1 vote


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *