Παραμύθια, κουκλοθέατρο και ζωγραφηγήσεις

Το Πολιτιστικό Κέντρο Ακαδήμεια μάς προσκαλεί τη Δευτέρα 17, την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Ιουνίου σε τρεις μοναδικές βραδιές στην Αυλή του, που εγκαινιάζουν το καλοκαιρινό του πρόγραμμα! 
Πιο συγκεκριμένα ο Δημήτρης Προύσαλης εγκαινιάζει τις βραδιές αφήγησης στην αυλή τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, στις 8μιση το βράδυ, με «Ιστορίες ακούστηκαν στη φεγγαριού την άκρη…».
Πώς απέκτησε αλήθεια το φεγγάρι τα σημάδια του; Γιατί το ψάρι γλώσσα έχει στραβό το στόμα του; Πώς έχασε μια πονηρή αλεπού την ουρά της και πώς την ξαναβρήκε; Ποια είναι η ιστορία του κυρ Λάζαρου; Τι έγινε όταν ένας γεωργός ακολούθησε το όνειρο που είδε; Λαϊκά παραμύθια του χτες, που μπορούν να μπολιάζουν του σήμερα τις μέρες, μοιράζεται με τους φίλους του παραμυθιού από 6 έως 106 ετών ο Δημήτρης Προύσαλης. 
Διάρκεια: 1 ώρα
Είσοδος: 6 ευρώ

Την Τρίτη 18 Ιουνίου, στις 8μιση το βράδυ, η κουκλοθεατρική ομάδα Κοκου-Μουκλό παρουσιάζει τα «Οικολογήματα», μικρές ιστορίες για το περιβάλλον, βασισμένες στα ομώνυμα βιβλία του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, που συνθέτουν μια εκπαιδευτική παράσταση. 
Ένας παράξενος εξερευνητής στο δρόμο του για να ανακαλύψει 
τον πιο σπουδαίο «θησαυρό» του κόσμου, θα συναντήσει 
ένα μικρό κότσυφα και μια παπαρούνα που προσπαθούν 
να σώσουν το σπίτι τους, 
μία λυπημένη γοργόνα που χρειάζεται βοήθεια 
κι ένα πειρατή που ψάχνει πλήρωμα για το πειρατικό του καράβι. 
Άραγε στο τέλος θα τα καταφέρει; 
Θα ανακαλύψει τον πιο σπουδαίο θησαυρό; 
Διασκευή: Ομάδα Κοκου-Μουκλό
Κούκλες – σκηνικά: Ομάδα Κοκου-Μουκλό
Μουσική: Κώστας Θωμαΐδης
Συμμετέχει ο ηθοποιός Γιάννης Κουμούνδρος (διασκευή τραγουδιών Δέσποινα Σαλκιτζόγλου) 
Διάρκεια: 1 Ώρα 
Είσοδος: 7,5 ευρώ 
{^youtubevideo|(width)425|(height)264|(loop)False|(url)http://www.youtube.com/watch?v=_vyKMcnfxLU|(rel)True|(autoplay)False|(fs)True^} 

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013, στις 8μιση το βράδυ, η Λήδα Βαρβαρούση ζωγραφηγείται για μια και μοναδική βραδιά «Σαν από καθαρή Μαγεία…». Οι εικόνες της ζωντανεύουν στα μάτια μας και τα λόγια της γαργαλάνε τα αυτιά. Μια παρουσία που αφήνει τα χνάρια της πάνω στο χαρτί. Εσείς θα συμπορευτείτε μαζί της και θα προσθέσετε τις δικές σας λεπτομέρειες στην ιστορία της…
Διάρκεια: 1 ώρα 
Είσοδος: 6 ευρώ 
 
Καλή διασκέδαση! 
Share Button
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο


Όμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *