Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΟΥΝΙΟΥ

Το Σούνιο ή Κάβο Κολώνες είναι το ακρωτήριο που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Αττικής. Τα παράλια του είναι βραχώδη και απότομα, αλλά ταυτόχρονα πολύ γοητευτικά! Το Σούνιο είναι γνωστό λόγω της σημαντικής γεωγραφικής θέσης του αλλά και εξαιτίας των ερειπίων του αρχαίου ναού του Ποσειδώνα που βρίσκονται σε αυτό. Στα νεότερα χρόνια, η ευρύτερη περιοχή λόγω της περιβαλλοντικής αξίας της, ανακηρύχθηκε εθνικός δρυμός. Μια εκδρομή, λοιπόν, παρέα με τα παιδιά μας, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, είναι σίγουρα μια πολύ καλή ιδέα, ιδιαίτερα αν έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Τι λέτε, λοιπόν; Πάμε την επόμενη Κυριακή;
Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο, προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων και τις οικογένειές τους να συμμετέχουν στο οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η σημασία του Ακρωτηρίου του Σουνίου». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 και ώρες 11:00-13:00 από το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο στο χώρο του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο.
Το ακρωτήριο του Σουνίου, γνωστό στους περισσότερους, όπως προαναφέρθηκε, από το ναό του Ποσειδώνα και το μύθο του Αιγέα, είχε στην αρχαιότητα στρατηγική σημασία για την περιοχή. Οι οικογένειες που θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποκαλύπτουν τη σημασία του, φτιάχνοντας παράλληλα έναν οδηγό επίσκεψης-χάρτη, για τους ενδιαφερόμενους περιηγητές του χώρου.
Η οικονομική συμμετοχή είναι  6 ευρώ για κάθε άτομο και  5 ευρώ για τα αδέλφια και το σημείο συνάντησης είναι στο φυλάκιο έκδοσης εισιτηρίων κάτω από το ναό του Ποσειδώνα, στις 10:45 το πρωί.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2103312995 (Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-17.00) 
Share Button
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΟΥΝΙΟΥ
5 (100%) 1 vote

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *