ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Ο Σύλλογος Φροντίδα σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Ταξίδι στον κόσμο της Όπερας με την «Φροντίδα». Υποδεχόμαστε το 2014» που διοργανώνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ.Κ.Μ.  του Δήμου Πεντέλης  στην οδό 17ης Νοεμβρίου στην Πλ. Αγ. Γεωργίου Μελισσίων, την Κυριακή 08/12/2013 και ώρα 17.00 μ.μ.  

Πρόγραμμα

• 17.00 μμ. Καλωσόρισμα: Μαρία Αλιμπέρτη, Μέλος του Συλλόγου Φροντίδα, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Γαλατσίου
• 17.05 μμ. Χαιρετισμοί: Διονύσης Βασιλόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Φροντίδα, Δημήτρης Στεργίου Καψάλης, Δήμαρχος Πεντέλης
• 17.20 μμ. Απολογισμός 2013: Μαρία Αλιμπέρτη
• 17.30 μμ. Παρουσίαση νέου παραμυθιού της Φροντίδας: Φραντζέσκα Αλεξοπούλου Πετράκη, Συγγραφέας παιδικών παραμυθιών  «Μια πιο ωραία πεταλούδα»
• 17.40 μμ. Αφήγηση παραμυθιού: Μαρία Κορινθίου, Ηθοποιός «Μια πιο ωραία πεταλούδα» Της Φρατζέσκας Αλεξοπούλου Πετράκη
• 18.00 μμ. παράσταση: Ομάδα  Όπερας  8tetto «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ»  

Στην είσοδο του Πνευματικού κέντρου θα υπάρχει Γραμματοκιβώτιο των ΕΛΤΑ που θα υποδέχεται ευχές των παιδιών. Όλες οι ευχές θα απαντηθούν από τον Άγιο Βασίλη μέσω των ΕΛΤΑ. Στο τέλος της εκδήλωσης θα μπορείτε να προμηθευτείτε το ημερολόγιό 2014 και τα παραμύθια  «Όνειρα και Ελπίδες» και «Μια πιο ωραία πεταλούδα» για την ενίσχυση του συλλόγου «Φροντίδα».

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Μία ομάδα 4 ατόμων από το 8tetto σε συνδυασμό με ένα πιανίστα δημιούργησαν μία μοναδική παιδική παράσταση. Τέσσερις ηθοποιοί-τραγουδιστές της όπερας παρουσιάζουν ένα… «Ταξίδι στον Κόσμο της Όπερας», μία παράσταση μέσα στην παράσταση. Τα παιδιά βλέπουν τις προετοιμασίες που χρειάζεται μία παράσταση όπερας, τα αστεία, τα δύσκολα σημεία, σε μία κεφάτη παράσταση – μιούζικαλ που ενώνει πασίγνωστα κομμάτια της όπερας κάτω από την ίδια ομπρέλα. Η διάρκεια της παράστασης είναι 60 λεπτά, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, η μουσική και τα τραγούδια είναι όλα ζωντανά.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 8tetto

Η μουσική ομάδα “8etto” είναι ένα φωνητικό σύνολο αποτελούμενο από 8 τραγουδιστές…
Σοπράνο : Πετράκη Εβίτα, Δεληγιάννη Πένυ, Άλτο : Μάλαμα Σοφία, Τζίτζικα Αντωνία
Τενόρο : Πακάκης Σταμάτης, Ζιάζιαρης Νίκος, Μπάσο : Καπάνταης Ηλίας, Φαρής Αλέξανδρος
Το acapella φωνητικό  σύνολο 8tetto δημιουργήθηκε το 2012. Αποτελείται από 8 τραγουδιστές με σπουδές στην κλασσική μουσική και την τζαζ. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει gospel και spiritual μουσική αλλά και διασκευές σύγχρονων ξένων και ελληνικών τραγουδιών.

frontida

Ο Σύλλογος Φροντίδα είναι ένας Πανελλήνιος Σύλλογος, πρόληψης, ενημέρωσης και συμπαράστασης ατόμων με εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση και σύνδρομο down. Ιδρύθηκε το 2008 στον Πειραιά με σκοπό να προσφέρει κοινωφελές έργο στις οικογένειες που καταφεύγουν στην αναζήτηση βοήθειας λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν. Ο Σύλλογος Φροντίδα είναι αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, πιστοποιημένο από το υπουργείο υγείας και από το πρωτοδικείο με αριθ. 7483/2008. Διοικείται από 7μελές διοικητικό συμβούλιο και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Νομαρχία Πειραιά. Δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή της Αττικής και απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα.
Ο Σύλλογος  πιστεύει ότι το πολιτιστικό επίπεδο μιας κοινωνίας αναδεικνύεται σε σημαντικό βαθμό από τον τρόπο που αντιμετωπίζει, όσα μέλη της διαφέρουν ή μειονεκτούν. Οι συμπολίτες μας με αναπηρία δεν παύουν να αποτελούν φορείς προσωπικής ελευθερίας, αξιοπρέπειας και δημιουργικότητας. Τα άτομα με αναπηρία έχουν μεν ειδικές ανάγκες, όμως διαθέτουν ασφαλείς και ειδικές δυνατότητες, τις οποίες αναπτύσσουν με αξιοθαύμαστο τρόπο, τους μηχανισμούς αναπλήρωσης. Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι ούτε κοινωνικοί παραβάτες, ούτε απόβλητοι, αλλά άνθρωποι που αποκλίνουν από έναν ιδεατό τύπο «μέσου ανθρώπου». Ο Σύλλογος είναι ενάντια σε οποιαδήποτε προκατάληψη, κοινωνική ανισότητα, στάση απόρριψης και εμπαιγμού, απέναντι στα άτοµα με αναπηρία, κοντά όμως στην ανάδειξη και στήριξη των αυτονόητων ανθρώπινων δικαιωμάτων τους, την μόρφωση, την υγεία, την εργασία, τη ζωή.

Share Button
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο


Όμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *