ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Το Εθνικό Ωδείο γιορτάζει φέτος τα 130 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή του, εθνικού μουσουργού Μανώλη Καλομοίρη (1883-1962) και τα 100 χρόνια από τη γέννηση της σπουδαίας πιανίστας, παιδαγωγού και πρώην διευθύντριάς του Κρινώς Καλομοίρη (1913-1982), κόρης του Μ. Καλομοίρη. Με αφορμή τη διπλή αυτή επέτειο, ανανεώνει το πρόσωπό του, αποκτά νέο λογότυπο, που απεικονίζει την Κρινώ, νέα τμήματα, κάνει προσφορές και ενδιαφέρουσες προτάσεις φοίτησης, αναβαθμίζοντας και εκσυγχρονίζοντας ακόμη περισσότερο τα εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά του προγράμματα.
Mε πρωτοβουλία της Γενικής Διευθύντριας του Εθνικού Ωδείου Χαράς Καλομοίρη και του Περικλή Κούκου, Καλλιτεχνικού Διευθυντή, κατά τη νέα σπουδαστική περίοδο 2013-14, θα λειτουργήσουν μεταξύ άλλων νέα τμήματα προσχολικής αγωγής, που θα εισαγάγουν κατ' αποκλειστικότητα στην ωδειακή εκπαίδευση το πρωτοποριακό πρόγραμμα Musikids για παιδιά από 3 μηνών έως 6 ετών. Πιο συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν ξεχωριστά προσχολικά μουσικοπαιδαγωγικά τμήματα με το πρόγραμμα Musikids για νεογέννητα έως 18 μηνών, για 18 μηνών έως 3 ½ ετών και για  3 ½ έως 6 ετών, όπου διδάσκει η Λυδία Κουνέλη. Η πρώτη συνάντηση έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 4 μ.μ. Ακόμη θα λειτουργήσει νέο τμήμα Παιχνίδι με χειροποίητα μουσικά όργανα, υπό τη διδασκαλία της  Άννας Γιαννακοπούλου. Η πρώτη συνάντηση έχει ορισθεί για το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 10 π.μ. Επίσης το ωδείο συνεχίζει να παρέχει τη δυνατότητα για δωρεάν συμμετοχή (κατόπιν ακρόασης) στην παιδική του χορωδία!
Οι γονείς μπορούν να ενημερωθούν για τον ρόλο που παίζει η μουσική αγωγή στα παιδιά από την προνηπιακή ηλικία, να γνωρίσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Εθνικού Ωδείου μέσα από συναντήσεις με τους καθηγητές, να παρακολουθήσουν μαζί με τα παιδιά τους ζωντανά τα διάφορα είδη μουσικής (κλασική, σύγχρονη, παραδοσιακή) και να γνωρίσουν τα μουσικά όργανα στις τάξεις των καθηγητών το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013, στο πλαίσιο της Open Day που πραγματοποιεί το Ωδείο στο κεντρικό του κτίριο επί της Μάγερ 18 (Πλ. Βάθη). Η ανοιχτή ημέρα για το κοινό ξεκινά από τις 10 το πρωί και συνεχίζει έως τις 10 το βράδυ.

ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ, Μάγερ 18 (Πλ. Βάθη)
Πληροφορίες: τηλ. 210 5233175 (κυρίες Βασιλική Μπιμπλή, Έφη Κρανίδου)

Share Button
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *