Το Μουσείο της Ακρόπολης έχει γενέθλια!

Όταν το Μουσείο της Ακρόπολης άνοιξε τις πύλες του, ξεκινούσε η μεγάλη οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί την Ελλάδα. Παρόλα αυτά, το Μουσείο έτυχε θερμής υποδοχής τόσο από το ελληνικό όσο και από το διεθνές κοινό, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να λειτουργεί για τέσσερα χρόνια χωρίς κρατική επιχορήγηση και να μπορεί να γιορτάσει τα τέταρτα γενέθλιά του με αισιοδοξία για το μέλλον.  
Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα. Τις ίδιες ώρες θα είναι ανοιχτό και το εστιατόριό του. Την ημέρα αυτή, η είσοδος θα είναι μειωμένη (3 ευρώ) για όλους. Οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μαζί με τους Αρχαιολόγους – Φροντιστές κρυφές ιστορίες των σωζόμενων λίθων της ζωφόρου, με τη βοήθεια τρισδιάστατων παρουσιάσεων σε ειδικές οθόνες που θα τοποθετηθούν στην Αίθουσα του Παρθενώνα. 
Το ίδιο βράδυ, στις 9 μ.μ., η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων θα πλαισιώσει μουσικά την περιήγηση των επισκεπτών στον προαύλιο χώρο, προτείνοντας ένα μουσικό ταξίδι σε γνωστές και αγαπημένες μελωδίες από το παγκόσμιο ρεπερτόριο για μπάντα. Παράλληλα, το Μουσείο θα ξεκινήσει στα πωλητήριά του τη διάθεση δύο επετειακών αντιγράφων γλυπτών, την κεφαλή του Ποσειδώνα και της Άρτεμης από την ανατολική ζωφόρο του Παρθενώνα.
Περισσότερες πληροφορίες θα διατίθενται στην ιστοσελίδα www.theacropolismuseum.gr.  

Share Button
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο


Όμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *