ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ

Ο Ορειβατικός Σύλλογος ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ πραγματοποιεί για πολλοστή χρονιά camp ορεινών δραστηριοτήτων και διαβίωσης για παιδιά ηλικίας (6-12 ετών), με σκοπό να γνωρίσουν την πλούσια ορεινή φύση του τόπου μας, να εκφραστούν δημιουργικά-καλλιτεχνικά, να αθληθούν στην ύπαιθρο και να γνωρίσουν βιωματικά τον κόσμο του βουνού και της υπαίθρου. Η διαμονή των παιδιών γίνεται στο Καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου «Φλαμπούρι» ακολουθώντας πολύ υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας, παιδαγωγικές αρχές ως προς την εκπαίδευση, αλλά και την καλλιέργεια των σχέσεων μεταξύ των παιδιών.

Τα παιδιά ξεφεύγοντας από το τσιμέντο της πόλης θα περάσουν μια καταπληκτική εβδομάδα μέσα στην φύση, στο μοναδικό ελατόδασος του Εθνικού δρυμού της Πάρνηθας.

Η εβδομάδα θα είναι πλούσια σε υπαίθριες δραστηριότητες όπως, πεζοπορίες, επίσκεψη σπηλαίων, παρατήρηση ζώων, αναρρίχηση, ποδήλατο, εναέρια περάσματα, κατασκευές με υλικά από την φύση, προσανατολισμό, παρατήρηση των άστρων, καθώς και με πλήθος παιχνιδιών δράσης και δεξιοτήτων. Έτσι τα παιδιά διασκεδάζοντας, αναπτύσσουν έννοιες όπως ομαδικό πνεύμα, αυτοπεποίθηση, επιμονή, συνεργασία, ενώ αποκτούν περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Έχει διαπιστωθεί άλλωστε και από τους ίδιους τους γονείς ότι αποκτούν δεξιότητες, διαμορφώνουν την προσωπικότητα τους, ενώ ερχόμενα σε επαφή με την φύση αποκτούν σιγά σιγά οικολογική συνείδηση. Η σίτιση των παιδιών γίνετε στην τραπεζαρία του καταφυγίου μέσα από ένα πλούσια διαμορφωμένο μενού και η διαμονή στον χώρο διανυκτέρευσης του καταφυγίου.

IMG 8692thumb

Ο μικρός αριθμός των παιδιών, μέχρι 25, τους επιτρέπει να γνωριστούν καλύτερα και οι διοργανωτές θα μπορούν να τα βοηθήσουν πιο αποτελεσματικά στις όποιες αδυναμίες τους. Τα παιδιά αποκτούν νέες παρέες ή συναντούν παλιούς φίλους από άλλες χρονιές, χαλαρώνουν ξεφεύγοντας για λίγες μέρες από το οικογενειακό περιβάλλον, ενώ δένονται όλα μεταξύ τους καθώς γίνονται όλα μία παρέα. Πολλά είναι τα παιδιά που στο τέλος της εβδομάδας δεν θέλουν να αποχωριστούν το χώρο του καταφυγίου και τους φίλους τους.

Το πρόγραμμα ακολουθεί πολύ υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας (ένας εκπαιδευτής ανά 6 παιδιά) και με παιδαγωγικές αρχές ως προς την εκπαίδευση και την καλλιέργεια των σχέσεων μεταξύ αυτών.

Περίοδος: 15/06 με 22/06
Κόστος συμμετοχής: 360€. Για αδέλφια το κόστος ανέρχεται στα 330 € ανά παιδί.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο Θάνο Παπανδρέου Κ. Φ. Αγωγής.
Τηλ: 6937337223
Email: thanoseosa@tellas.gr

Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή των παιδιών λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων. 

Share Button
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ
5 (100%) 2 votes


Όμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *