ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΤΟ ΑΚΑΔΗΜΕΙΑ

Το Πολιτιστικό Κέντρο Ακαδήμεια έχει οργανώσει για το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου μια ημέρα για μικρούς και μεγάλους με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σεμινάριο αφήγησης παραμυθιού, που αναφέρεται στη δυσκολία μετάβασης από την παιδική ηλικία στην αληθινή ενηλικίωση μέσα από τον συμβολικό λόγο του Γιάννη των δακρύων, και θεατρικά εργαστήρια για παιδιά για να πετάξουμε όλοι μαζί παρέα με τον Πήτερ Παν!
Πιο συγκεκριμένα, από τις 10:30π.μ. μέχρι τη 1:30μ.μ., η Λίλη Λαμπρέλλη ανοίγει το χειμερινό κύκλο σεμιναρίων παρουσιάζοντας τους "Δράκους της ζωής μας μέσα από τον «άγριο» λόγο του μαγικού παραμυθιού". Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα προσεγγίσουν τη δυσκολία της μετάβασης από την (εφήμερη ή αιώνια) παιδική ηλικία στην αληθινή ενηλικίωση μέσα από τον συμβολικό λόγο του Γιάννη των δακρύων, που μιλάει για το οδυνηρό πέρασμα από την αγκαλιά της μάνας στην αγκαλιά της «Γυναίκας». Το πέρασμα το φυλάνε δράκοι. Ο λόγος της ύπαρξής τους είναι να κάνουνε τον ήρωα κομμάτια ή μήπως να τον σπρώξουν να ανδρωθεί; … Στο σεμινάριο θα γίνει προσέγγιση στην τέχνη της αφήγησης και στην αθέατη πλευρά των μαγικών παραμυθιών.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής, ενώ το κόστος ανέρχεται στα 20€ (για φοιτητές και κάτοχους κάρτας ανεργίας 15€). 

 Λίγα λόγια για τη Λίλη Λαμπρέλλη…
Με ρίζες στη Μυτιλήνη και τη Μικρασία, γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε νομικά. Μετανάστρια κατ’ εξακολούθηση, ζει στις Βρυξέλλες εδώ και δυο δεκαετίες. Από το 1998 αφηγείται παραμύθια προφορικής παράδοσης. Στο δρόμο των παραμυθιών συνάντησε την ανθρωπολόγο Nicole Belmont και πολλούς παραμυθάδες: τον Αφρικανό Maurice Boyasse, τον Άραβα Hamadi, το Βέλγο Stephane van Hoecke, το Γάλλο Michel Hindenoch κι άλλους κι άλλους… Είναι ιδρυτικό μέλος της βελγικής ένωσης αφηγητών «Passeurs d΄ Histoires», και μέλος του «Μaison du Conte de Bruxelles». Όμως δάσκαλό της θεωρεί έναν από τους μεγαλύτερους Γάλλους αφηγητές, τον Henri Gougaud, και χάρη σ’ αυτόν νιώθει ότι ανήκει στην ευγενική γενιά των σαλτιμπάγκων. Έχει γράψει τα «Λόγος Εύθραυστος κι Αθάνατος», «Το κρυμμένο Νερό», «Αχ Σοκολάτα…» από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ κ.α. Στηρίζει το Πολιτιστικό Κέντρο Ακαδήμεια κάνοντας σεμινάρια και αφηγήσεις από το 2010 που ξεκίνησε η λειτουργία του. 

Παράλληλα, θα λάβουν χώρα έκτακτα Θεατρικά Εργαστήρια για παιδιά με θέμα "Πετάμε με τον Πήτερ Παν στη Χώρα του Ποτέ!!!"

πιτερ παν - Ακαδήμεια

Πετάμε με τον Πίτερ Παν στη χώρα του Ποτέ
Ο Πίτερ Παν υπόσχεται ότι όλοι μπορούμε να πετάξουμε αρκεί…
Ο Πίτερ Παν είναι σίγουρος ότι όλοι θα βρούμε τη χώρα του Ποτέ… αλλά…
Ο Πίτερ Παν ζωντανεύει βγαίνει από τα βιβλία και τα όνειρά μας και μας οδηγεί στη χώρα του Ποτέ.
Λέμε σε αυτό το εργαστήρι να πάμε μαζί του!
Θέλετε να μας ακολουθήσετε;

Εμψυχώτριες:

Μαρία Βουβούση, Νηπιαγωγός, Δασκάλα Δράματος, MA: Arts in Education
Θάλεια Καλλιαντά, Δασκάλα, Δασκάλα Δράματος, MA: Drama in Education 
Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη και το κόστος συμμετοχής είναι 8€.
Για παδιά 3-6 ετών: 11:00π.μ. – 12:00μ.μ.
Για παιδιά Δημοτικού: 12:00μ.μ. – 1:00μ.μ.

Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια»

Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος
Τηλ.: 210-5125600
www.akademeia.gr,
Ε-mail: info@akademeia.gr,
Facebook: www.facebook.com/Akademeia.gr 
twitter: akademeiagr
 
Share Button
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *