ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ

Τις πρώτες μέρες του Φεβρουάριου του 2014, το Playroom, σε συνεργασία με τους εικαστικούς Αλέξανδρο Κακλαμάνο (Ολλανδία) και Takumi Kato (Ιαπωνία) ανακοίνωσε ένα ανοιχτό κάλεσμα για καλλιτέχνες και παιδιά αλλά και όποιον αγαπά την τέχνη και την πόλη. Το Urban Art Project του Playroom, με τίτλο το Μεγάλο Μουσείο, ολοκλήρωσε την πρώτη του φάση στις 31 Μαρτίου 2014, με 256 συμμετοχές. Μικροί και μεγάλοι καλλιτέχνες ζωγράφισαν, έκαναν κολλάζ, προσάρμοσαν ψηφιακά έργα, φωτογραφίες και βίντεο, έγραψαν ποιήματα και συνθήματα μέσα στην κενή κορνίζα του Playroom και έβαλαν την υπογραφή τους.

Έφτασε λοιπόν η ώρα, τα έργα του Μεγάλου Μουσείου να βρουν τη θέση τους στους δρόμους της Αθήνας!

Το Σάββατο 24 Μαΐου, στη Στοά των Εμπόρων, το μαγαζάκι με τα χρώματα του Playroom θα είναι ανοιχτό για μια πρώτη παρουσίαση όλων των συμμετοχών, αλλά και για μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, σχετικά με το Μεγάλο Μουσείο και τα σχέδιά  για το μέλλον του. Το Playroom καλεί τους μικρούς και μεγάλους καλλιτέχνες που έχουν στείλει τις συμμετοχές τους για το Μεγάλο Μουσείο, αλλά και όλους όσους θέλουν να δουν, να ακούσουν και να προτείνουν ιδέες για να χρωματίσουμε την καθημερινότητα και να απολαμβάνουμε τον περίπατο στην πόλη μας. Ελάτε να περιπλανηθούμε σε ένα Μουσείο χωρίς στέγη! Παράλληλα με την παρουσίαση θα λειτουργεί η διαδραστική εικαστική εγκατάσταση του Playroom, για τους μικρούς επισκέπτες. Επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας με ένα email στο playroomplayroom@gmail.com . Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δείτε το event στο facebook εδώ!

Πότε: Σάββατο 24.5.2014, 15:30-16:30
Πού: Στοά των Εμπόρων, Βουλής 6-8, Αθήνα

Λίγα λόγια για το Playroom: Η Playroom Α.Μ.Κ δημιουργήθηκε το 2010 από τις εικαστικούς Ιωάννα Γουζέλη και Αγγελική Μπόζου, απόφοιτες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, με στόχο να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην προσέγγιση και εξοικείωση του παιδιού με την σύγχρονη τέχνη. Μέσα από τη διοργάνωση καλλιτεχνικών φεστιβάλ για παιδιά και τις εύστοχες συνεργασίες με σύγχρονους καλλιτέχνες, η Playroom φέρνει το παιδί σε μια εκπαιδευτική, δημιουργική και κυρίως ευχάριστη επαφή με την τέχνη. Σκοπός του Playroom είναι η εξοικείωση του κοινού κάθε ηλικίας με τα Μουσεία και τους χώρους τέχνης, ώστε να τα επισκέπτονται όλο και περισσότεροι, έχοντας αναπτύξει το δικό τους προσωπικό αισθητικό κριτήριο το οποίο θα στηρίζεται στη γνώση, τα συναισθήματα και την εμπειρία, που η τέχνη προσφέρει και όχι στην απόρριψη και το φόβο για το διαφορετικό. Στο Μεγάλο Μουσείο, η τέχνη με τη μορφή παιχνιδιού, εισβάλει στην καθημερινότητα μας, εκεί δηλαδή ακριβώς που βρίσκεται η ουσία της σύγχρονης τέχνης. Μιλάει για το τώρα, για τη ζωή, όπως ο καθένας τη βιώνει, για τα όνειρα, για το μέλλον, το σύνολο, την πόλη μας και τον καθένα από εμάς ξεχωριστά.

Μπορείτε να επισκέπτείτε το blog του Μεγάλου Μουσείου για περισσότερες πληροφορίες:
http://playroom-urbanart.blogspot.gr/

Συνεργάτες-συντελεστές

Ιδέα – υλοποίηση : Playroom / Ιωάννα Γουζέλη και Αγγελική Μπόζου
Συνεργάτες στο εξωτερικό: Αλέξανδρος Κακλαμάνος και Τακούμι Κάτο
Γραφιστικές εφαρμογές: Γιώργος Σκαραφίγκας

Share Button
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ
5 (100%) 1 vote


Όμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *