ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ. ΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ-ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Πόσες φορές περπατάς στη γειτονιά σου, κρατώντας το παιδί σου απ΄το χέρι και σκέφτεσαι “Την επόμενη φορά θα πάμε μια βόλτα και θα κάνουμε πικ νικ” ή “Την άλλη βδομάδα θα ανεβοκατέβουμε τον πεζόδρομο πάνω κάτω τρέχοντας μέχρι να λαχανιάσουμε και να κάτσουμε στο πεζούλι με κόκκινα μάγουλα για να πάρουμε ανάσα” αλλά ποτέ δεν προλαβαίνεις;
Πόσες φορές ακούς μια ωραία μουσική και θες να σηκώσεις το παιδί σου αγκαλιά να χορέψετε, αλλά διστάζεις;
Πόσες φορές ακούς το παιδί σου να σου λέει μαι ιστορία πωρωμένο, γνέφεις με το κεφάλι σου ενθαρρυντικά, κι όταν σε ρωτά μια λεπτομέρεια… δε θυμάσαι τίποτα;

Για ένα Σαββατοκύριακο λοιπόν, έλα να κάνουμε πραγματικότητα μια ουσιαστική συνύπαρξη με τα παιδιά μας, κάνοντας μια πραγματική εκδρομή στη γειτονιά του Κινητήρα, το υπέροχο Κουκάκι κάτω από τους πρόποδες της Ακρόπολης αλλά και μια φανταστική εκδρομή μέσα στην αίθουσα. Με οδηγό το θέατρο και το χορό θα χαράξουμε παρέα με τα παιδιά μας διαδρομές στο χώρο και στο χρόνο, με ανοιχτά τα μάτια, το δέρμα και τα αυτιά,  ώστε να παρατηρήσουμε, να μοιραστούμε και να χαρίσουμε στον εαυτό μας και το παιδί μας μια ανάμνηση ζωής. Θα ξεκινάμε στις 10.30 το πρωί με βόλτα, θα ξεκουραζόμαστε στις 12.00, θα συνεχίζουμε μέσα στην αίθουσα στις 12.30 και στις 14.00 θα μοιραζόμαστε το σπιτικό μας φαγητό και τις εμπειρίες μας σε ένα αυτοσχέδιο ομαδικό πικ νικ. Οδηγούν η Βίκυ και η Αντιγόνη!

Για παιδιά δημοτικού (6-12) και γονείς που εκπαιδεύονται διαρκώς.
Ρούχα άνετα, παπούτσια αθλητικά για τη βόλτα και κάλτσες ή ξυπόλητοι για την αίθουσα.

Πότε: Σάββατο 31/5/2014 και Κυριακή 1/6/2014
Ώρα: 10.30-15.30
Πού: Κινητήρας studio
Κόστος: 45 € (για ένα γονιό κι ένα παιδί)
Δηλώσεις συμμετοχής: 210-9248328
 
Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre
Διεύθυνση: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Τηλ: 2109248328
info@kinitiras.com
www.kinitirastudio.com
Facebook page: Kinitiras-Studio
Twitter: https://twitter.com/KINITIRAStudio
 
goneis kai paidia 1
 

Βίκυ και Αντιγόνη
Η Βίκυ και η Αντιγόνη, η Αντιγόνη και η Βίκυ γνωρίστηκαν στα τέλη του περασμένου αιώνα στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηνών. Η μια δίδασκε κι η άλλη μάθαινε και αυτοί είναι οι ρόλοι που εναλλάσουν μεταξύ τους χρόνια τώρα. Συνεργάστηκαν στην Ομάδα Κινητήρας Χοροθέαμα φτιάχνοντας πολλές παραστάσεις και μαζί και χώρια.
Στις αρχές του νέου αιώνα άρχισαν να γεννάνε παιδιά (σύνολο 5) με το Δημήτρη και το Σάκη, το Σάκη και τον Δημήτρη φτιάχνοντας τη νέα τους οικογένεια τους Ροκαναγοράδες. Με αυτή κι άλλες προσκεκλημένες οικογένειες, έχουν πραγματοποιήσει δύο παραστάσεις σε ταράτσες («Ανέβα στη Στέγη Να Φάμε το Σύννεφο» και «Το Μικρό Χαρτάκι» ) και δυο σεμινάρια για γονείς και παιδιά τα καλοκαίρια στην Αίγινα (Οικία Καραπάνου) και τη Σύρο (Ακροποδητί).
Το 2008 έφτιαξαν το Κινητήρας Στούντιο (μαζί με τη Φλώρα) όπου μεταξύ άλλων υπάρχει το μάθημα Κινητήρας Family στα πλαίσια του οποίου Γονείς και Παιδιά εναλλάσσουν δημιουργικούς ρόλους μέσα από το θέατρο και τον χορό.
Η Αντιγόνη και η Βίκυ γέννησαν τα παιδιά φυσικά, θήλασαν πολύ και προσπαθούν να τα μεγαλώσουν βασισμένες στις αρχές της συναισθηματικής νοημοσύνης όπου το να είσαι σύντροφος των παιδιών κι όχι παιδαγωγός είναι η βασικότερη αρχή.

Τα τελευταία δυο χρόνια η Αντιγόνη έφτιαξε την ΕΚ ΠΛΗΞΗ και η Βίκυ αυτοσχεδιάσε την ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ

Υ.Γ. Η Βίκυ και η Αντιγόνη  χρόνια τώρα συναντιούνται στη θάλασσα,  κολυμπώντας μαζί,  περπατώντας, ή χαιρετώντας η μια την άλλη ενώ η Βίκυ κολυμπάει και η Αντιγόνη πηγαίνει βόλτα το σκύλο της.

Την Κυριακή 11/5/2014 μας περιμένουν στις 12 το μεσημέρι να δούμε τα βίντεο των προηγούμενων αντίστοιχων σεμιναρίων. Ο καθένας μπορει να φέρει φαγητά και ποτά για έναν κοινό μπουφέ. 

Share Button
ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ. ΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ-ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
5 (100%) 2 votes


Όμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *