Καλοκαιρινές Μικρές Ιστορίες

Οι Μικρές Ιστορίες διοργανώνουν για 2η συνεχή χρονιά καλοκαιρινό πρωινό πρόγραμμα για παιδιά 5-9 ετών! Για 4 εβδομάδες οι μικροί μας φίλοι με οδηγό την εικαστικό Χριστίνα Τσινισιζέλη και την παιδαγωγική ομάδα των Μικρών Ιστοριών, θα κάνουν ένα ταξίδι στις τέχνες! Στόχος του προγράμματος είναι η πρώτη επαφή του παιδιού με τον κόσμο της τέχνης μέσα από ένα ευρύτερο οπτικό πεδίο. 
Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία κάθε εβδομάδα να γνωρίσουν μια τέχνη και ένα χαρακτηριστικό εκπρόσωπο της καλλιτέχνη και με οδηγό την εικαστική έκφραση, τη ζωγραφική και τα υλικά της, κάθε παιδί θα γίνει ο «τεχνίτης» της δικής του τέχνης, του δικού του μικρόκοσμου!

Πρώτη εβδομάδα
17 Ιουνίου-21 Ιουνίου

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
Με αφορμή το έργο του αρχιτέκτονα Πικιώνη, εστιάζουμε στις παιδικές χαρές της Αθήνας, επισκεπτόμαστε καθημερινά τον πεζόδρομο της Δράκου στο Κουκάκι, βγάζουμε φωτογραφίες, δημιουργούμε τα δικά μας έργα με στόχο στο τέλος της εβδομάδας να διακοσμήσουμε με αυτά τα δέντρα και τον περιβάλλοντα χώρο του πεζόδρομου, έτσι ώστε να συμβάλλουμε και εμείς στην «ανάπλαση» του χώρου που ζούμε!

Δεύτερη εβδομάδα
24 Ιουνίου-28 Ιουνίου

ΓΛΥΠΤΙΚΗ
Με αφορμή τα γλυπτά που διακοσμούν το μετρό της Ακρόπολης, κάνουμε καθημερινές επισκέψεις στο Μουσείο της Ακρόπολης, παίζουμε παιχνίδια αφής, αποτυπώνουμε εικαστικά τις εντυπώσεις μας σε μεγάλες και μικρές επιφάνειες στον εξωτερικό χώρο του μουσείου, επιλέγουμε τα γλυπτά που μας κινούν τον ενδιαφέρον, ανακαλύπτουμε την ιστορία τους και κατασκευάζουμε το δικό μας γλυπτό!

Τρίτη εβδομάδα
1 Ιουλίου-5 Ιουλίου

ΜΟΥΣΙΚΗ- ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ!
(Σε συνεργασία με τον χώρο www.ourbazaar.gr, o οποίος βρίσκεται στην οδό Δράκου στο Κουκάκι, λίγα μέτρα πιο μακριά από τις Μικρές Ιστορίες)
Ένας χώρος γεμάτος αντικείμενα γίνεται η αφορμή για παιχνίδια μυθοπλασίας και εικαστικές περιπέτειες! Επιλέγω ένα αντικείμενο, επινοώ την ιστορία του και δημιουργώ τον δικό μου πίνακα ζωγραφικής με ποικίλες τεχνικές!  Και η μουσική πότε μπαίνει; Ηχητικά ερεθίσματα διαφορετικού ύφους (Δόμνα Σαμίου, Μαρία Κάλλας, Στραβίνσκι κλπ) γίνονται η αφορμή για να αποκτήσει η ιστορία μας κίνηση και ζωή!

Τέταρτη εβδομάδα
8 Ιουλίου-12 Ιουλίου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Παίρνουμε τις φωτογραφικές μας μηχανές και δημιουργούμε! Κάνουμε βόλτες στην γειτονιά, τραβάμε τις δικές μας φωτογραφίες και δημιουργούμε μακέτες με την δικιά μας γειτονιά έτσι όπως μόνο εμείς την έχουμε φανταστεί! Ερέθισμα το ντοκυμαντέρ "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ δεν ΠΑΙΖΕΙ" (παραγωγή ΑΝΕΜΟΝ)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Το κόστος για κάθε εβδομάδα ανέρχεται στο ποσό των 80 ευρώ για κάθε παιδί. 
Μέγιστος αριθμός ομάδας: 15 παιδιά
Το ωράριο των πρωινών προγραμμάτων είναι 8:00-16:00
Οι Μικρές Ιστορίες προσφέρουν πρωινό και δεκατιανό. Το μεσημεριανό φαγητό το φέρνει η…μανούλα!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210- 9227730.

Βιογραφικό Χριστίνας Τσινισιζέλη: Η Χριστίνα Τσινισιζέλη αποφοίτησε το 2002 από το Τμήμα Διακοσμητικής του ΤΕΙ Αθήνας. Το 2005 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή «Αρχή». Σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα σε μουσεία, σχολεία, εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης και ΙΕΚ. Από το 2008 είναι υπεύθυνη διδασκαλίας εικαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και διδάσκει θεατρικό παιχνίδι στο «Εργαστήρι Βιωματικής Μουσικής» της Μαρίζας Κ9„·*?Lϊ6pm6Πϊ6hk6hή5result9896loper4ukA€G6CT term_id FROM wp_terms WHERE slug=

Share Button
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο


Όμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *