Η φάρμα του διαδικτύου στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, στο πλαίσιο του εορτασμού της  Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους το Σαββατοκύριακο  9 & 10 Φεβρουαρίου 2013 στην πρωτότυπη θεατρική παράσταση με τίτλο «Η Φάρμα του Διαδικτύου». Το έργο, βασισμένο στο βιβλίο «Η Φάρμα του Διαδικτύου», των Βερόνικας Σαμαρά και Γεωργίου Κορμά, παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα «Πεφταστέρι» με σκηνικά (καλώδια και τηλεπικοινωνιακά υλικά) εμπνευσμένα από τις συλλογές Μουσείου!

Θα θέλατε τα παιδιά σας να είναι προσεχτικά με τους αγνώστους στο Διαδίκτυο; Να προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα και να σέβονται την ιδιωτική ζωή τρίτων; Να αναπτύξουν από νωρίς την κριτική σκέψη γύρω από την αξιοπιστία των διαδικτυακών πληροφοριών και να ξέρουν πώς θα αντιμετωπίσουν περιστατικά παρενόχλησης ή γελοιοποίησης στο Διαδίκτυο; Η φάρμα του διαδικτύου είναι η πρώτη παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά και έχει στόχο να τα βοηθήσει να αποκτήσουν από μικρά τις δεξιότητες εκείνες που θα τα ενδυναμώσουν να πλοηγούνται στους εικονικούς κόσμους με κριτική σκέψη, ηθικά και με ασφάλεια, έτσι ώστε να μπορούν να αποφεύγουν τις κακοτοπιές. Οι  ήρωες της φάρμας είναι δυο παιδιά, ο Νικόλας και η Νίκη, που  ζουν μαζί με τους γονείς τους στη φάρμα, όπου μεγαλώνουν δίπλα στα αγαπημένα τους ζώα. Όλοι μαζί σερφάρουν στο διαδίκτυο. Τι, όμως, πρέπει να προσέχουν, ώστε να μπορούν να διαβαίνουν τα διαδικτυακά μονοπάτια με ασφάλεια;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Σοφία Τσινάρη
Μουσική, στίχοι: Δημήτρης Παπαγεωργίου
Ηθοποιοί: Θάνος Αλεξίου, Μικαέλα Ζούστη, Μόνικα Κολοκοτρώνη, Άννα Πορφύρη

Η Φάρμα του διαδικτύου απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-12 ετών και στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει μέσω της δραματοποίησης τα παιδιά να αποκτήσουν από μικρά τις δεξιότητες για τις δικές τους διαδικτυακές αναζητήσεις, για ένα ασφαλές και υπεύθυνο ταξίδι στο  ίντερνετ.

Πότε: Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013
Πού: Στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, Πρωτέως 25, Κηφισιά
Ώρα: 13.30 μ.μ.   
Διάρκεια: 50 λεπτά                                                                                        

Share Button
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο


Όμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *