Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΟΨΗ ΤΩΝ ΒΑΛΑΚΑΝΙΩΝ.ΈΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ.

Από τις 5 έως τις 16 Μαρτίου 2014, η Στέγη υποδέχεται την τολμηρή και ριζοσπαστική καλλιτεχνική δημιουργία των Βαλκανίων. Μέσα από τη μείξη τεχνών, την αιχμηρή σάτιρα, την πολιτική τοποθέτηση, οι καλλιτέχνες των γειτονικών μας χωρών τολμούν να βάλουν το χέρι στις ανοιχτές πληγές τους και να σπάσουν τα ταμπού και τα στερεότυπα της Δύσης, αναζητώντας την εθνική τους ταυτότητα και επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση τους τόσο με τις άλλες χώρες των Βαλκανίων όσο και με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Καλλιτέχνες από τη Σερβία, την Κροατία, τη Σλοβενία, το Μαυροβούνιο, την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Μολδαβία, που τα τελευταία χρόνια «ταράζουν» τη διεθνή σκηνή με τις ανατρεπτικές φόρμες, την ποιητική δύναμη και τον έντονα πολιτικοποιημένο χαρακτήρα τους, θα μετατρέψουν για εννιά μέρες τη Στέγη σε ανοιχτή πλατφόρμα καλλιτεχνικού διαλόγου και κριτικού στοχασμού αποκαλύπτοντάς μας την άγνωστη όψη των Βαλκανίων.

Με συζητήσεις, συναυλίες, θεατρικές, χορευτικές και μουσικές παραστάσεις και περφόρμανς, το κοινό του φεστιβάλ θα ανακαλύψει τις νέες φωνές και τις ανεξάρτητες καλλιτεχνικές δυνάμεις από τα Βαλκάνια.

Τα Βαλκάνια αποτελούν το πρώτο μέρος του «γεωπολιτικού» φεστιβάλ Transitions (Μεταβάσεις), που επιχειρεί να διευρύνει και να εμβαθύνει τον πολιτιστικό διάλογο με κοινωνίες που κλυδωνίζονται τις τελευταίες δύο δεκαετίες από ραγδαίες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές και αντιμετωπίζουν ακραία κοινωνικά φαινόμενα. Στις δύο προσεχείς εκδόσεις η Στέγη θα συστήσει στο αθηναϊκό κοινό τις ανεξάρτητες σκηνές δύο ακόμη περιοχών με βαρύνουσα σημασία στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη, της Λατινικής Αμερικής και της Κεντρικής Ευρώπης.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Κάτια Αρφαρά
Καλλιτεχνική επιμέλεια Night of Performances & Invasive Species Dinner: Zvonimir Dobrović
Καλλιτεχνική επιμέλεια μουσικού προγράμματος: Χρήστος Καρράς
Καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος θεάτρου, χορού και περφόρμανς: Κάτια Αρφαρά
Επιστημονική επιμέλεια ημερίδας: Ana Vujanovic, Bojana Cvejic, Marta Popivoda (TkH: Walking Theory)
Συντονισμός παράλληλων δράσεων: Μυρτώ Λάβδα
Διεύθυνση παραγωγής: Δήμητρα Δερνίκου
Τεχνική διεύθυνση: Λευτέρης Καραμπίλας

Εισιτήρια:
Ενιαίο ειστήριο για Marina Abramovic & Night of Performances: 20 € | Μειωμ.15 €
Διάλεξη: Από τον τοίχο του Μουσείου, στον τοίχο του Facebook | Προβολή:Οι τελευταίες ημέρες του Τσαουσέσκου | Ημερίδα:Walking Theory: Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου.
Για τις υπόλοιπες δράσεις-παραστάσεις: 10 € | Μειωμ. 5 €
Αποκτήστε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά ή από τα εκδοτήρια εισιτηρίων της Στέγης.

Πληροφορίες παραστάσεων και τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων:
Tηλ.: 210 900 5 800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00)
Ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων:
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για αγορά εισιτηρίων online με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας.
Εύχρηστος οδηγός online αγοράς εισιτηρίων θα σας καθοδηγήσει βήμα-βήμα στην επιλογή παράστασης, θέσης, καθώς και στη διαδικασία αγοράς εισιτηρίου.

Εκδοτήρια εισιτηρίων:
ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ
Λεωφόρος Συγγρού 107-109
Ωράριο λειτουργίας: Δε-Κυρ: 12:00-21:00
Γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες MasterCard και Visa.

 

Share Button
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο


Όμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *