ΠΩΣ ΜΑΘΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ; ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΘΡΥΛΟΙ, ΛΑΪΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το Εργαστήρι Μαιρηβή μάς προσκαλεί σε μια παράσταση αφήγησης του Στέλιου Πελασγού για μικρούς και μεγάλους, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Εγκληματολόγων του Παντείου Πανεπιστημίου, με τίτλο «Πώς μαθαίνεται ο φόβος; Παραμύθια, θρύλοι, λαϊκές ιστορίες», το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 και ώρα 7μ.μ.
Λαϊκές ιστορίες, θρύλοι και παραμύθια από όλο τον κόσμο ξαναϊδωμένες και ξαναειπωμένες από τον Δρ. Στέλιο Πελασγό. Όλοι οι ζωντανοί φοβούνται- άνθρωποι και ζώα. Οι μόνοι που δεν φοβούνται είναι οι νεκροί –ψυχικά ή σωματικά. Πώς μεταδίδεται ο Φόβος; Είναι αρρώστια μεταδοτική ή κληρονομική; Πότε ο φόβος γίνεται τύραννος και πότε προστάτης;  Είναι ο Φόβος παιχνίδι, είναι διασκέδαση ή μαρτύριο; Πώς μαθαίνεται ο Φόβος; Ποιοι τον διδάσκουν; Γιατί;
Ο μοναχογιός της χήρας ψάχνει να βρει τον φόβο. Ο φόβος έρχεται επίσκεψη μια νύχτα του χειμώνα. Ένα ψειριάρικο κορίτσι δεν φοβάται τίποτα γιατί δεν έχει να χάσει τίποτα. Η επιθυμία χωρίς φόβο και η αυθαιρεσία της δύναμης του καταστρέφουν ένα βασιλιά που δεν ξέρει να φοβάται το αφύσικο και παράλογο. Ληστές, τάφοι που ανοίγουν, ορνιθοβοσκοί και γιαπωνέζοι δαίμονες, ψείρες και όρνια συμμαχούν για να μας θυμίσουν πώς μαθαίνεται ο Φόβος.

Θα ακολουθήσει συζήτηση εγκληματολογικού ενδιαφέροντος που διοργανώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Εγκληματολόγων του Παντείου Πανεπιστημίου (Σ.Ε.Ε.Π.Π.). Κύρια εισηγήτρια η Καθηγήτρια κ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου (Διευθύντρια του τομέα Εγκληματολογίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας και Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου «Η σύγχρονη εγκληματικότητα και η αντιμετώπισή της»). Στη συζήτηση θα μετάσχουν με παρεμβάσεις τους εγκληματολόγοι και κοινωνικοί επιστήμονες.

Πότε: Σάββατο 10 Μαΐου 2014 στις 7μ.μ.
Πού: «Εργαστήρι Μαιρηβή«, Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή, 2105222181, 6942420062
Εισιτήριο: 8 ευρώ, πάνω από τέσσερα άτομα: 7 ευρώ
Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 6942420062 
Share Button
ΠΩΣ ΜΑΘΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ; ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΘΡΥΛΟΙ, ΛΑΪΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
5 (100%) 1 vote


Όμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *