Η Γη εκπέμπει SOS! Άνθρωποι ξυπνήστε

O Ευπαλίνος, που λειτουργεί από το 1992 ως ο πλέον καινοτόμος, διαδραστικός, παιδαγωγικός χώρος, που σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα – για παιδιά και ενήλικες – με κύριο άξονα  το παιχνίδι και τη διδασκαλία της αισθητικής αγωγής, έχει ετοιμάσει κάτι ιδιαίτερα πρωτοποριακό. Την Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ξεκινά τη μεγαλύτερη καμπάνια επαγρύπνησης για την προστασία της γης, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. 
Ο μεγάλος μαέστρος του δάσους «Πευκοβελόνης», μαζί με τους φίλους του τα πουλιά, έφτιαξαν ένα τραγούδι και σκοπεύουν να το τραγουδήσουν παντού! Κι έτσι… από δέντρο σε δέντρο … από δάσος σε δάσος, να στείλουν το μήνυμά τους όοοοοοοσο πιο μακριά μπορούν: 
Η ΓΗ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΣOS!  ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ!

Ξυλοπόδαροι, πουλιά και δέντρα, διαδραστικά μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια, μαθήματα κρουστών και αυτοσχέδιων πνευστών οργάνων, body percussion, εικαστικά, patchwork και πολύ μουσική, χορός, κίνηση και διασκέδαση, συνθέτουν τα στοιχεία της πιο δυναμικής, καταπράσινης εκδήλωσης – συναυλίας που έγινε ποτέ!  

Το τραγούδι της εκδήλωσης είναι σε σύνθεση του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου και τους στοίχους έγραψε η ομάδα του Ευπαλίνου. Από τον Ιούνιο του 2013 και για έναν ολόκληρο χρόνο, η συναυλία του Δάσους θα ταξιδεύει και… από σχολείο σε σχολείο… από πλατεία σε πλατεία… από τόπο σε τόπο θα διαδώσει το μήνυμα παντού: 
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

Ο Ευπαλίνος και η Τεχνόπολη καλούν τα παιδιά να έρθουν να το ζωγραφίσουν, να το χορέψουν, να το τραγουδήσουν, να ενώσουν τις φωνές τους με τα δέντρα και να στείλουν όσο πιο μακριά μπορούν το πιο δυνατό, το πιο πολύχρωμο, το πιο δυναμικό μήνυμα στους μεγάλους!  Σε όλη τη διάρκεια της παραπάνω δράσης, μια εικαστική ομαδική δημιουργία θα γιγαντώνεται, δημιουργώντας το πρώτο και μεγαλύτερο εικαστικό Δάσος, που σκοπός του θα είναι να συλλέξει όσο μεγαλώνει, τόσο και περισσότερα χρήματα, για την ενίσχυση περιβαλλοντικών σκοπών.
ΦΥΣΗκά παίζουμε!
Συμμετέχουν και στηρίζουν την εκδήλωση και τα μηνύματα της οι Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και Μιχάλης Αφολαγιάν.
 

Ημερομηνία: Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013
Τόπος Διεξαγωγής: «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, Κεντρική Αυλή
Ώρα έναρξης: 19:00
Ώρα λήξης: 21:00
Συνδιοργάνωση: Ευπαλίνος- Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων  
Περισσότερες πληροφορίες: Eυπαλίνος,τηλ: 210 8982572-3, (καθημερινά 13.00-21.00) nea@efpalinos.gr, info@efpalinos.gr
Facebook event: https://www.facebook.com/events/376340859143698/

*Μετά τη λήξη της εκδήλωσης, στις 9, θα ακολουθήσει δωρεάν συναυλία με τους Imam Baildi!
**Την επόμενη χρονιά, σε μια Ημερίδα/Εκδήλωση, εκπρόσωποι των σχολείων και τοπικών φορέων θα συμμετέχουν στον απολογισμό της δράσης. Τέλος, η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με την παράδοση των χρημάτων που μαζεύτηκαν, στους αποδέκτες τους.

Share Button
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *