ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ

Το Μουσείο Πειραμάτων γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους! Ό,τι αγαπούν τα παιδιά αυτή την ημέρα θα είναι εκεί! Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα! 

11:30-12:30: Γιόγκα γέλιου από το Θέατρο Ρετρό για παιδιά 4-9 ετών: Η Γιόγκα του Γέλιου (Laughter Yoga) είναι μία τεχνική προσανατολισμένη στη σωματική άσκηση. Συνδυάζουμε απλές ασκήσεις γέλιου, ήπιες αναπνοές και ασκήσεις stretching, ρυθμικά χειροκροτήματα, τραγούδι, και πάνω απ’ όλα παιδική διάθεση και το αποτέλεσμα είναι γέλιο που ρέει κατευθείαν από την καρδιά! Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η διάθεση και η υγεία και αυξάνεται η ευεξία μας!

yoga2-e1370416330574

12:30-13:30: Ζωγραφική προσώπου από το Θέατρο Ρετρό για παιδιά 4-9 ετών: Αναλαμβάνουμε τη μεταμόρφωση σας! Νεράιδες, πειρατές, σχέδια για μικρούς και μεγάλους! Τα χρώματα και τα υλικά είναι ιδιαίτερα ασφαλή και φεύγουν εύκολα με νερό. Διασκεδάστε το!

12:00-13:00: Παρουσίαση του βιβλίου «Μάγισσα Ραδίκλεια: ένας μπούφος στο φλιτζάνι” από τις εκδόσεις Polaris για παιδιά 5-8 ετών. Η μάγισσα Ραδίκλεια μοιράζεται τις ιδέες της για ξόρκια με το γάτο της! Μόνο που αυτός δε μοιράζεται τίποτα μαζί της μόνο νιαουρίζει και γλείφεται, πράγμα που την κάνει έξω φρενών! Η ιστορία τους ζωντανεύει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, μπροστά στα μάτια των παιδιών!

01-01_RADIKLEIA_COVER.indd

12:00-13:00: Παρουσίαση του βιβλίου ¨Αρτεμίσιο, το έπος της θάλασσας” για παιδιά 8-11 ετών από τις εκδόσεις Ελληνική Άνοδος: Ένα ξεχωριστό βιβλίο για μικρούς και μεγάλους μας παρουσιάζει μία από τις πιο λαμπρές πολεμικές σελίδες της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, τη ναυμαχία στο Αρτεμίσιο. Ακολουθώντας τις ιστορικές λεπτομέρειες έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε όλη την αλήθεια για το Θεμιστοκλή, το Λεωνίδα και τους 300, την Αρτεμισία, τη βασίλισσα Γοργώ και φυσικά για τον τρομερό στρατό των Περσών.

11:45-12:00, 12:15-12:30, 12:45-13:00: Top – 10 αγαπημένα επιστημονικά παιχνίδια (για παιδιά 3 – 103 ετών!!!): Τα πιο αγαπημένα και γνωστά επιστημονικά παιχνίδια είναι εδώ για να μας καταπλήξουν! Δε χρειάζεται να ξέρουμε τους νόμους της φυσικής και τις εξισώσεις των μαθηματικών. Τα μόνα απαραίτητα συστατικά επιτυχίας είναι το κέφι, η όρεξη για μάθηση και φυσικά, η αγάπη για τις επιστήμες.

Ο χώρος του Μουσείου Πειραμάτων για τις εκδηλώσεις της Κυριακής 18/5, ανοίγει για το κοινό στις 11.30 και η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δείτε και τη Facebook σελίδα του Μουσείου: Μουσείο Πειραμάτων – fan page!

Μουσείο Πειραμάτων, Σιβρισσαρίου 6, Καισαριανή 

Share Button
ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ
5 (100%) 4 votes


Όμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *