ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που φέτος έχει θέμα «Οι Συλλογές μας ενώνουν, το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει στην Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα μουσικές ξεναγήσεις. Πέντε μουσικοί διαφόρων μουσικών πεδίων, θα δημιουργήσουν την δική τους σύνδεση με το Μουσείο και τα έργα, πραγματοποιώντας μουσικές ξεναγήσεις και παρουσιάζοντας στο κοινό έργα ή καλλιτέχνες που εκτίθενται στους χώρους της Πινακοθήκης. Εκτελώντας μουσικά έργα ή μουσικούς αυτοσχεδιασμούς, δημιουργούν έναν διάλογο με την συλλογή του Μουσείου, παρουσιάζοντας έτσι μία μουσική απόδοση των σκέψεων και των συναισθημάτων που τους δημιουργούνται για το κάθε έργο, με οδηγό την μουσική αντί για τον λόγο. Η ξενάγηση από τον κάθε μουσικό θα έχει διάρκεια 50 λεπτών, ενώ μετά το πέρας της θα μεσολαβεί ένα 30λεπτο διάστημα, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να περιπλανηθούν στους χώρους της Πινακοθήκης, ανακαλύπτοντας τα μοναδικά της εκθέματα.
Γι’ αυτά τα 30λεπτα διαστήματα έχουν σχεδιαστεί από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη ειδικές διαδρομές για παιδιά άνω των 5 ετών. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν δικές τους ‘μουσικές διαδρομές’, βασισμένες σε αρχές της μουσικοκινητικής αγωγής. Αντλώντας αφορμές από τη συλλογή έργων της Πινακοθήκης του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα θα περιπλανηθούν ανάμεσα σε εικαστικά έργα και γνωστές μελωδίες, περνώντας από τους ζωγράφους στους μουσουργούς, από το θέατρο σκιών στο χορό, συναντώντας ήρωες και μυθικά τέρατα. Οι μουσικές παρενθέσεις για τα παιδιά θα ολοκληρώνονται δημιουργικά με μια μικρή έκπληξη στο πνεύμα της εκδήλωσης.
Κορύφωση του εορτασμού θα είναι μια μουσική συναυλία, το περιεχόμενο της οποίας θα συνδέει τον Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα με τους μουσικούς που συμμετέχουν στην γιορτή, καθώς και μία εικαστικό καλλιτέχνη-video artist.

Οι «μουσικοί» μας ξεναγοί στο σπίτι του Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα θα είναι  οι:

Ανάργυρος Δενιόζος, μουσικολόγος (θα παρουσιάσει τη μοναδική Μουσική Ξενάγηση με λόγο ) – συνθέτης/ηλεκτρονικά (στην τελική συναυλία)
Θάνος Δασκαλόπουλος, body percussion
Χριστίνα Κατσάρη, video
Άννα Παγκάλου, mezzosoprano -φωνή
Φώτης Σιώτας, βιολί
Σπύρος Τζέκος, κλαρίνο

Σχεδιασμός- Επιμέλεια: Άννα Παγκάλου
Σχεδιασμός παιδικών διαδρομών: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Μουσείου Μπενάκη

Ειδικά για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, στα πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη τα αντικείμενα θα διατίθενται με έκπτωση 10% και οι εκδόσεις του Μουσείου με έκπτωση 50%, ενώ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για τα ΜΕΛΗ τα αντικείμενα θα διατίθενται με έκπτωση  20% και οι εκδόσεις του Μουσείου με έκπτωση 60% .

Η είσοδος θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό σε όλα τα κτήρια του Μουσείου Μπενάκη. 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2014
Μουσικές ξεναγήσεις στο σπίτι του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα
Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Κριεζώτου 3, Αθήνα
Κυριακή 18 Μαΐου 2014, 10:00 – 18:00

 

Share Button
ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
5 (100%) 1 vote


Όμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *