Ο Μαγικός Κόσμος της Αμελή

H ομάδα Ονειροποιοί παρουσιάζει στο Σχολείο Παιχνιδιού ένα θεατρικό παραμυθόπαιχνίδι, τον "Μαγικό κόσμο της Αμελή", εμπνευσμένο από τη ταινία «Amelie» του Jean Pierre Jeunet.
Μια φορά και έναν καιρό, ένα μοναχικό  παιδί, η Αμελή, που ζει μέσα σε ένα διαμέρισμα της πόλης, ένα ντροπαλό κορίτσι τόσο ίδιο και τόσο διαφορετικό με τον καθέναν από εμάς, βρίσκει τη χαρά σε απλές απολαύσεις αφήνοντας τη φαντασία της να καλπάσει. Μεγαλώνοντας δεν χάνει τη παιδική της ματιά και αποφασίζει να δημιουργήσει «μικρά θαύματα» στη γκρίζα ζωή των ανθρώπων γύρω της και να τους κάνει να βρουν τον καλύτερο εαυτό τους.
Τα παιδιά που παρακολουθούν την παράσταση συμμετέχουν ενεργά και καλούνται να γίνουν φίλοι της Αμελή, να ονειρευτούν και να καταστρώσουν μαζί της παιχνιδιάρικα σχέδια που θα φέρουν αλλαγές στη γκρίζα καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν γύρω της, να ανακαλύψουν μαζί το νόημα της φιλίας και της αγάπης και να εντοπίσουν μέσα από το παραμύθι τις καθαρές αξίες της ζωής. Έτσι τους δίνεται η δυαντότητα να μάθουν με παιγνιώδη τρόπο, να εκφραστούν και να διασκεδάσουν και να οξύνουν το κριτικό τους πνεύμα και τη φαντασία τους.

Share Button

Αξιολογήστε αυτό το άρθρο


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *