Αίσωπος: Κάτι θέλει να μας πει

Τους πιο ωραίους και πιο γνωστούς μύθους του Αισώπου, Ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας, Ο λαγός και η χελώνα, Η κότα και το χρυσό αυγό, Το λιοντάρι και το ποντίκι, Η Μαριγώ και το σταμνί της, Ο ψεύτης βοσκός, κ.ά. διασκευάζει και σκηνοθετεί η Κάρμεν Ρουγγέρη, που επιστρέφει στην παιδική σκηνή του θεάτρου Κιβωτός του Γιώργου Φρατζεσκάκη.

Η παράσταση Αίσωπος: κάτι θέλει να μας πει… δίνει ερεθίσματα, ανοίγει ορίζοντες και όπως λέει στο Τaλκ η Κάρμεν Ρουγγέρη «μ’ ενδιαφέρει πάντα μια παράσταση να προσφέρει και γνώση εκτός από διασκέδαση. Θέλω τα παιδιά να παίρνουν πάντα κάτι μαζί τους. Ο Αίσωπος προσφέρεται, γιατί οι μύθοι του είναι σύντομοι, περιεκτικοί κι έχουν αναφορές στα ζώα, που είναι πολύ αγαπητά στα παιδιά. Στην παράσταση θα αφηγηθούμε περίπου 18 μύθους. Στο επίκεντρο βρίσκεται η ιστορία του Τζίτζικα και του Μέρμηγκα που τους παρακολουθούμε πώς περνούν το καλοκαίρι, τι κάνουν το φθινόπωρο και πώς τους βρίσκει τελικά ο χειμώνας. Αυτές οι τρεις εποχές εναλλάσσονται στη σκηνή», εξηγεί και συνεχίζει: «Με επίκεντρο αυτόν τον μύθο ξετυλίγεται η παράσταση που πιστεύω ότι θα κρατήσει ζωηρό το ενδιαφέρον των παιδιών. Έχουμε πολύχρωμα σκηνικά και κοστούμια, οι μάσκες των ζώων είναι φτιαγμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνονται οι εκφράσεις των ηθοποιών ενώ η μουσική μας, ηχογραφημένη με φυσικά όργανα, θα συνοδεύει τα τραγούδια». Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της παράστασης οι ηθοποιοί –και κάποιες φορές και η ίδια η Κάρμεν Ρουγγέρη– θα συζητούν με τα παιδιά για τους μύθους και τα νοήματά τους.

Η έναρξη των παραστάσεων έχει οριστεί για τις 21 Οκτωβρίου και το Taλκ είναι χορηγός επικοινωνίας.

Κείμενο – σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά – κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική: Στέφανος Βαρελάς
Παίζουν: Χριστίνα Κουλουμπή, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Θοδωρής Ευστρατιάδης, Γιώργος Γερονυμάκης, Κοραλία Τσόγκα, Μαριαλένα Ροζάκη.
Ημέρες και ώρες παράστασης: Κάθε Κυριακή στις 11:00 και στις 15:00
Διάρκεια: 1:30 ώρα με διάλειμμα

ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ: Πειραιώς 115.
Κρατήσεις για παιδική σκηνή: 210 3417000
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ
Share Button
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο


Όμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *