ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΖΟΓΚΛΕΡ

εργαστήριο για μικρούς ζογκλέρ Το Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου και ο Γιώργος Σεραφειμίδης διοργανώνουν ένα ιδιαίτερο εργαστήριο για μικρούς ζογκλέρ στο οποίο τα παιδιά έρχονται σε ουσιαστική επαφή με το σύγχρονο τσίρκο, όπως αυτό προκύπτει μέσα από παιχνίδια δεξιότητας (juggling), τον  χειρισμό αντικειμένων και την οργανική κίνηση που  προκαλούν τα ίδια τα αντικείμενα.

Αρχικά, τα  παιδιά εξερευνούν χαρακτηριστικά αντικείμενα του τσίρκο όπως μπάλες, κορύνες, στεφάνια, μπαστούνια, μαντήλια, καπέλα και πειραματίζονται με τις δυνατότητες που προκύπτουν από  τη χρήση τους. Στη συνέχεια, μαθαίνουν βασικά μοτίβα και τεχνικές της ζογκλερικής τέχνης όπως παιχνίδι με τρία αντικείμενα, πετάγματα, ισορροπίες, μεταφορές, πτώσεις. Τελικά, επιλέγοντας  τα  αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσουν, δημιουργούν  τις δικές τους ατομικές και ομαδικές συνθέσεις.

Στα παιδαγωγικά οφέλη του εργαστηρίου συγκαταλέγονται η καλλιέργεια της αμφιδεξιότητας και της λογικομαθηματικής νοημοσύνης  καθώς και η ανάπτυξη της  χωροδιατακτικής αντίληψης. Στα σημαντικότερα οφέλη δε είναι η  ανάπτυξη  της φαντασίας, η καλλιέργεια της ομαδικότητας  και η άνοδος της αυτοεκτίμησης μέσω της επίτευξης  ενός δύσκολου τρικ.

Για παιδιά Νηπιαγωγείου- Α’ -Β ‘ Δημοτικού. Το πρόγραμμα  διαμορφώνεται ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών ώστε να  είναι όσο το δυνατόν περισσότερο λειτουργικό και αποδοτικό.

portastudio

Εργαστήριο για μικρούς ζογκλέρ

Κόστος: 140 ευρώ (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται 24% ΦΠΑ)

Κάθε Σάββατο έως 6 Μαΐου, ώρα: 11.30-12.30

Για πληροφορίες και εγγραφές:

Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου

Μελίνας Μερκούρη 54, 115 21, Κολωνάκι, (πίσω από το Ναυτικό Νοσοκομείο)
Σταθμός Μετρό: Μέγαρο Μουσικής

τηλ. 210 32.49.829

email: portastu@gmail.com

http://portaergastiri.blogspot.com/

Διεύθυνση Εργαστηρίου: Πέγκυ Στεφανίδου-Τσιτσιρίκου

Υπεύθυνη Γραμματείας: Αντωνία Βλάχου

πορτα

Ο Γιώργος Σεραφειμίδης ασχολείται από το 2002 με το contact juggling καθώς και με άλλες μορφές χειρισμού αντικειμένων (object & graphic manipulation), όπως κρυστάλλινες σφαίρες (crystal balls), στεφάνια (hoops), μπαστούνια (batons), κρίκους (eight-rings), “S” (buugeng), και άλλα. Το 2007 αρχίζει να ερευνά συστηματικά δομές και θεωρίες του graphic manipulation. Το 2011 ολοκληρώνει την έρευνα αναπτύσσοντας τη δική του θεωρία στη νέα αυτή μορφή χειρισμού αντικειμένων. Η έρευνα αυτή κερδίζει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας graphic manipulation και τον καθιστά το 4ο μέλος της ομάδας Piryokopi (contemporary circus & graphic manipulation, Παρίσι/Γαλλία). Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε πολλές πανευρωπαϊκές συνεδρίες τόσο ως συμμετέχων όσο και ως εισηγητής (Ιταλία, Σκωτία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Σλοβενία, Γερμανία) Το ενδιαφέρον του για το σύγχρονο τσίρκο τον ωθεί να ασχοληθεί με τον σύγχρονο χορό και το σωματικό θέατρο παρακολουθώντας μαθήματα και σεμινάρια αποκτώντας έτσι μια πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση. Από το 2006 διδάσκει τεχνικές σύγχρονου τσίρκου και χειρισμού αντικειμένων σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες οργανώνοντας εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια. Στόχος του είναι να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να ανακαλύψουν ένα νέο μέσο έκφρασης και να διαδώσει την τέχνη που υπηρετεί. Το 2012 δημιουργεί με την Βασιλική Ζαφειροπούλου την ομάδα ΚΟΚΟΙΚΑ και έκτοτε σχεδιάζουν από κοινού εργαστήρια με στόχο την ένωση και διάδοση των τεχνών τους καθώς και τη δημιουργία παραστάσεων εικαστικού ενδιαφέροντος.

Leave a Reply