ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ο χώρος τέχνης Ανάμεσα εγκαινιάζει την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 το νέο του πρόγραμμα εργαστηρίων εικαστικής απασχόλησης για παιδιά με τίτλο «Το μικρό Ανάμεσα». Κάθε Κυριακή από τις 11:30 έως τη 1:00 ο χώρος ανοίγει τις πόρτες του στους μικρούς του φίλους και τους προτείνει να γίνουν οι ίδιοι δημιουργοί και να ανακαλύψουν την εικαστική τέχνη και τον κόσμο των χειροποίητων κατασκευών. Κάθε Κυριακή, μια ιδιαίτερη θεματική θα περιμένει τους φίλους μας για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί χρησιμοποιώντας μολύβια, μπογιές, χαρτόνια, ανακυκλώσιμα υλικά, φύλλα και ό,τι άλλο μπορεί να μας εμπνεύσει. Την φροντίδα και επίβλεψη του εργαστηρίου θα έχει η εικαστικός Νατάσα Μάντζαρη. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά 5-9 ετών. Υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσουν και μικρότερα παιδιά με την βοήθεια των γονιών!

Στο τέλος της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί έκθεση με τις δημιουργίες του εργαστηρίου.
Το κόστος των εργαστηρίων είναι 10€ τη φορά.
Για τον μηνιαίο κύκλο εργαστηρίου (4 φορές) το κόστος είναι 34€.
Έκπτωση 15% για αδέλφια στο ίδιο γκρουπ
 Η κράτηση είναι απαραίτητη για εμάς για την προετοιμασία του εργαστηρίου

Bιογραφικό Νατάσα Μάντζαρη
Η Νατάσα Μάντζαρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Interior Design στη Σχολή Βακαλό και συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία, όπου μετεκπαιδεύτηκε στο Product Design στο De Montfort University. Έχει εργαστεί ως ειδικός σε θέματα διακόσμησης και σχεδιασμού εσωτερικών χώρων. Παράλληλα, ακολούθησε την αγάπη της για τις κατασκευές και τα εικαστικά, φτιάχνοντας τη δική της σειρά χειροποίητων κοσμημάτων και κατασκευών. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται με παιδιά. Η Νατάσα είναι επίσης  μέλος της καθοδηγητικής ομάδας εργαστήριων δημιουργικής έκφρασης για παιδιά στο εργαστήρι “Το Μουσικό Κουτί”, Αθήνα.

Ανάμεσα
Το ανάμεσα δημιουργήθηκε το 2011, από μια ομάδα καλλιτεχνών και επαγγελματιών του χώρου της πολιτιστικής διαχείρισης, με στόχο την προβολή και ενίσχυση της σύγχρονης τέχνης. Μέχρι σήμερα, έχει συνεργαστεί με πάνω από 100 καλλιτέχνες από τον χώρο των εικαστικών, της φωτογραφίας, της performance, της μουσικής. Στο πρόγραμμά του ενσωματώνει και σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων όπως ομιλίες, εργαστήρια, ξεναγήσεις και διαλέξεις, με στόχο την εξοικείωση και γνωριμία του κοινού με τη σύγχρονη δημιουργία. Από το 2011 πραγματοποίησε πιλοτικά μια σειρά εργαστήριων για παιδιά στο πλαίσιο παρουσιαζόμενων εκθέσεων. Το νέο του πρόγραμμα το Μικρό Ανάμεσα ενδυναμώνει την αρχική αυτή ιδέα στοχεύοντας στην δημιουργική έκφραση των παιδιών, στην ανάπτυξη της ομαδικότητας και στην γνωριμία τους με τον κόσμο της τέχνης.

Πρόγραμμα Φεβρουαρίου

Ζωγραφίζω τον εαυτό μου!
Έχετε φανταστεί πώς θα φαινόσασταν να φτιάξετε τον εαυτό σας σε χάρτινη φιγούρα όπως αυτές στους κινηματογράφους; Αυτή την Κυριακή σχεδιάζουμε τον εαυτό μας σε φυσικό μέγεθος.
2/2/14
11:30-1:00

Παιχνίδι μνήμης! ας το φτιάξουμε
Ξέρετε το memory game;  Αυτή την Κυριακή δημιουργούμε το δικό μας παιχνίδι μνήμης ζωγραφίζοντας τις φιγούρες που αγαπάμε και το παιχνίδι ξεκινάει!
9/2/14
11:30-1:00

Καλωσήλθατε απόκριες!
Αυτή την Κυριακή υποδεχόμαστε τις απόκριες φτιάχνοντας τις δικές μας μάσκες ή καπέλα!Είστε έτοιμοι να μεταμφιεστείτε;
16/2/14
11:30-1:00

 Πολύχρωμοι Χαρταετοί! ας τους φτιάξουμε
Αυτή την Κυριακή επιστρατεύουμε τη φαντασία μας και φτιάχνουμε το δικό μας πολύχρωμο χαρταετό για να διακοσμήσουμε το δωματιό μας ή το σπίτι μας!
23/2/14
11:30-1:00

Το πρόγραμμα κάθε μήνα θα εμφανίζεται στο site του Ανάμεσα www.anamesa.gr και στο facebook του χώρου. Την Κυριακή 2 Μαρτίου λόγω Καθαράς Δευτέρας, το εργαστήριο δε θα πραγματοποιηθεί.

Πληροφορίες
Διάρκεια: Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 και κάθε Κυριακή έως 29 Ιουνίου 2014
Ώρες λειτουργίας: 11:30-13:00
Διεύθυνση: Ανάμεσα, Σερβίων 8, Βοτανικός, Αθήνα, τ: 210 5248731, e: info@anamesa.gr, w: www.anamesa.gr

Για κρατήσεις/πληροφορίες: Ρόζυ Διαμαντάκη 210 5248731, 6985826978
Πρόσβαση: Μετρό: Στάση Μεταξουργείο, Κεραμεικός

Λεωφορεία: 025 Ιπποκράτους – Προφ.Δανιήλ (Στάση Σπ.Πάτση)
051 Ομόνοια (Μενάνδρου) – Κηφισός (Στάση Αγ.Γεώργιος)
Χάρτης Πρόσβασης