ΤΟ SUMMER CAMP ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ… ΕΙΔΙΚΩΝ

Summer Camp στην ΤεχνόποληΗ Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων ετοιμάζεται να υποδεχτεί το Summer Camp, την πιο ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι, και εμείς είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε όλα όσα πρόκειται να συμβούν μέσα από τα λόγια των… ειδικών που θα αναλάβουν να χαρίσουν στους μικρούς μας φίλους μοναδικές στιγμές γνώσης και χαράς! Το φετινό πρόγραμμα του Summer Camp στην Τεχνόπολη, που είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (ΒΜΦ) και το εργαστήριο παραστατικών τεχνών Artfygio, αναμένεται να κερδίσει τις καρδιές όλων, αφού καθεμία από τις 4 εβδομάδες έχει τη δική της θεματική. Ό,τι κι αν είναι αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον κάθε παιδιού, όποια κι αν είναι η κλίση του ή η διάθεσή του για να περάσει τις καλοκαιρινές του μέρες, στο Summer Camp θα το βρει, χωρίς καμία αμφιβολία.

Ανακαλύψτε κι εσείς γιατί το Summer Camp δεν μπορεί παρά να είναι και η δική σας επιλογή:

1a.SimoneMongelli

1η εβδομάδα | 19-23.06 | «Μαγεία και εφευρέσεις»

Body music | Εργαστήριο μουσικής και χορού με τον Simone Mongelli
Μουσικό κρουστών, body music perfomer, δάσκαλο

«Στο πλαίσιο του φετινού Summer Camp στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, θα έχω την ευκαιρία και την χαρά να δουλέψω με τα παιδιά πάνω στην τέχνη μου, που συνδυάζει μουσική και κίνηση, την τέχνη της μουσικής με το σώμα. Πρόκειται για μία πανάρχαια πράξη του ανθρώπου, που σήμερα αποτελεί μία πολύ ενδιαφέρουσα μορφή παραστατικής τέχνης. Μία διασκεδαστική εμπειρία για τα παιδιά, μέσα από την οποία έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με βασικές έννοιες της μουσικής γλώσσας, να αναπτύξουν την επίγνωση του σώματος και του χώρου και τον προσωπικό συντονισμό τους. Επίσης, ως ομαδική διαδικασία, συμβάλλει στην κατανόηση της σημασίας του συγχρονισμού και της συνεργασίας μέσα σε μία ομάδα. Η μουσική είναι ένα παιχνίδι και εμείς θα παίξουμε και θα διασκεδάσουμε με το σώμα μας, με τον ρυθμό, με την φωνή, με την κίνηση. Σας περιμένω!»

2.animation

2η εβδομάδα | 26-30.06 | «Τέχνες και μικροί καλλιτέχνες»
Παρέα με τον Wassily Kandinsky και Paul Klee |

Εργαστήριο animation με τις Αναστασία Δημητρά & Άλκηστη Τσίκου, Animator, εκπαιδευτικούς μέλη της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ

«Οι μικροί μας φίλοι καλούνται να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους, να αποκτήσουν εμπειρίες, να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις ιδέες τους μέσα από την  κίνηση σε ένα περιπετειώδες και διασκεδαστικό εργαστήριο animation!Στόχος του εργαστηρίου είναι να προσφέρει την δυνατότητα στα παιδιά να δημιουργήσουν το δικό τους animation μικρού μήκους. Για να το καταφέρουν αυτό συνεργάζονται, ανταλλάσουν ιδέες, κοινωνικοποιούνται και ανακαλύπτουν την τέχνη του 20ου αιώνα, γνωρίζοντας δημιουργούς όπως ο Καντίσκυ και ο Κλε, θεμελιωτές της μοντέρνας τέχνης.»

ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ

Αίσωπος: Η δύναμη της θέλησης

Αφηγηματικό ταξίδι σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών με την Γεωργία Λαζάρου, Αφηγήτρια- Εικαστικό

«Στα εικαστικά εργαστήρια τα παιδιά έρχονται σε επαφή και πειραματίζονται με υλικά και διαφορετικές τεχνικές διατηρώντας την αμεσότητα και τον αυθορμητισμό τους. Μαθαίνουν παίζοντας μέσα από ιστορίες και εικαστικά παιχνίδια μυστηρίου, δίνοντας χρώμα στο καλοκαίρι τους! Στην παράσταση “Αίσωπος: η δύναμη της θέλησης” τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του Αισώπου μέσα από γνωστούς μύθους, η οποία εικονογραφείται και ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας δημιουργώντας ένα πλούσιο ψηφιακό σκηνικό με τη βοήθεια της τεχνολογίας! Όλα αυτά σε ένα Summer Camp πλούσιο σε προγράμματα και πρωτότυπες θεματικές, σε ένα χώρο βιομηχανικού  χαρακτήρα που δεν μπορεί παρά να εμπνεύσει ακόμα και τους πιο μικρούς καλλιτέχνες!»

Summer Camp Technopolis

Summer Camp
Technopolis

3η εβδομάδα | 3-7.07 | «Ρομπότ και πειράματα»
Lego WeDo 2.0 | Lego Mindstorms NXT

Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με την υποστήριξη του εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τους Μάριο Ξένο – Πληροφορικό, Ερευνητή  και την Αγνή Παχούλη – Πληροφορικό, Προπονήτρια Ρομποτικής   

«Τα παιδιά, δουλεύοντας σε ομάδες, δημιουργούν και δίνουν ζωή στη δική τους ρομποτική κατασκευή! Για 10 χρόνια πλέον, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε εκπαιδευτικές δραστηριότητες ρομποτικής που έχουν ως στόχο τα παιδιά να αναγνωρίσουν και να μάθουν πώς λειτουργούν τεχνολογίες της καθημερινής μας ζωής. Προσφέρουμε έτσι τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες μέσα από το παιχνίδι να εμπλακούν με θέματα Μηχανικής, Μαθηματικών, Φυσικών Επιστημών και να ενισχύσουν ικανότητες και δεξιότητες που είναι απαραίτητες στη σύγχρονη εποχή.»

5.NKapsala

ΔΑΡΒΙΝΟΣ – ΓΟΥΑΛΑΣ: δυο μυαλά, μια ιδέα

Διαδραστική παράσταση αφήγησης για την ιστορία της θεωρίας της εξέλιξης με την Ναυσικά Καψαλά, βιολόγο, MS, Υποψήφια Διδάκτωρ στη Διδακτική της Βιολογίας, αφηγήτρια, ιδρυτικό μέλος της Στέγης Προφορικότητας και Παράδοσης, “Μυθολόγιο”

«Θα συμμετάσχω για πρώτη φορά φέτος στο Summer Camp στην Τεχνόπολη και ανυπομονώ να βρεθώ σε αυτόν τον τόσο ενδιαφέροντα χώρο και να γνωρίσω από κοντά όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο Camp. Μαζί θα κάνουμε ταξίδια μακρινά, από την Τεχνόπολη στο Λονδίνο, κι από εκεί στα δάση του Αμαζονίου, στα νησιά Γκαλάπαγκος, στο αρχιπέλαγος της Μαλαισίας, κι όλο πάλι πίσω. Θα ακολουθήσουμε τα βήματα του Κάρολου Δαρβίνου και του Άλφρεντ Ράσελ Γουάλλας. Θα μπούμε στο μυαλό τους και θα διαβάσουμε τις σκέψεις τους, καθώς βλέπουν γύρω τους ζώα εξωτικά, παραδείσια πουλιά και πολύχρωμες πεταλούδες. Και ακολουθώντας τους θα δούμε πώς έφτασε στον κόσμο για πρώτη φορά η θεωρία της εξέλιξης. Αυτά και άλλα πολλά έχουμε να πούμε και να κάνουμε στο camp. Καλώς να ορίσετε!»

Σώμα και κίνηση_Summer Camp στην Τεχνόπολη

4η εβδομάδα | 10-14.07 | «Σώμα και κίνηση»

Ακροβατώντας! Εργαστήριο ακροβατικών με τον Κωστή Βαζαίο
Καλλιτεχνικό διευθυντή 
ATHENS CIRCUS FESTIVAL, CIRCUS DAYZ 

«Στην Τεχνόπολη, εκεί που το παιχνίδι γίνεται τέχνη και η τέχνη γίνεται παιχνίδι, το καλοκαίρι μετατρέπεται σε ένα ενδιαφέρον μικρό και δημιουργικό παράδεισο γνώσης και παιχνιδιού για τους μικρούς μας φίλους με πολλές εκπλήξεις! Στο φετινό Summer Camp τα παιδιά μαθαίνουν να ισορροπούν, να συγχρονίζονται και να εξασκούν τις δεξιότητές τους με τα μαθήματα της τέχνης του τσίρκο από τη Circus Dayz!» 

Technopolis

Summer Camp στην Τεχνόπολη

19 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου 2017
Για παιδιά από 6 έως 12 ετών

Κρατήσεις & Πληροφορίες: Τηλ.: 2130109325, 2130109300
(Δευτέρα-Παρασκευή, 11.00-16.00)

E-mail: gasmuseum@athens-technopolis.gr
Facebook page: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου/Industrial Gas Museum

Leave a Reply