Η ΕΥΤΟΚΙΑ ΣΤΟ BABYFEAT

Το Σωματείο Ευτοκία πηγαίνει στο Babyfeat Center και με χαρά μας προσκαλούν την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014, 16:00 – 18:00στο Κέντρο BabyFeat, Αλκμήνης 16, Κάτω Πετράλωνα για να συζητήσουμε για τον Φυσικό Τοκετό και τα οφέλη του, με την Μαία Ευαγγελία Χρηστάκου από την  Ευτοκία, Σωματείο για την Προαγωγή του Φυσικού Τοκετού

Εάν ενδιαφέρεστε, δηλώστε συμμετοχή εδώ.

images

Σκοπός του Σωματείου Ευτοκία είναι:

Η μελέτη, η έρευνα, η προβολή και η προώθηση των θεμάτων που αφορούν την προστασία της μητρότητας, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού, της λοχείας, του θηλασμού.

Οι στόχοι του σωματείου είναι:

  • Να υποστηρίξει το δικαίωμα του φυσικού τοκετού, μέσα από την ενημέρωση, διαφώτιση, εκπαίδευση, πληροφόρηση, ενθάρρυνση της μέλλουσας μητέρας και των υπολοίπων μελών της οικογένειας που επιλέγει τον φυσικό τοκετό, ώστε να βελτιώσουμε την γέννα και να μειώσουμε το κόστος.
  • Να υποστηρίξει το δικαίωμα του ζεύγους να μάθει να κατευθύνει με την δική του γνώση, δύναμη και επιλογή τον τρόπο διεκπεραίωσης του τοκετού, σε οποιονδήποτε χώρο επιλέξει το ζευγάρι.
  • Να συμβάλλει στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες της μητέρας, του νεογνού, του ζεύγους, της οικογένειας, της κοινωνίας.
  • Να διατηρεί σχέσεις συνεργασίας και επικοινωνίας με κρατικούς φορείς και διεθνείς οργανώσεις με παρεμφερείς σκοπούς και στόχους.
  • Να προάγει την έρευνα και μελέτη των συνθηκών που επιδρούν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού και να εξασφαλίσει τον φυσικό τοκετό.
  • Να ευαισθητοποιήσει, να ενθαρρύνει, να παροτρύνει τους ιατρούς, τις μαίες, τις νοσηλεύτριες, ώστε με σεβασμό να εφαρμόζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους κώδικες της ιατρικής δεοντολογίας