ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Πολλοί γονείς παραπονιούνται για τις περιορισμένες διατροφικές προτιμήσεις των παιδιών τους και για την άρνησή τους να δοκιμάσουν και να εντάξουν νέα είδη στο διαιτολόγιό τους, με τα φρούτα και τα λαχανικά να αποτελούν τα τρόφιμα εκείνα για τα οποία το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο.Σύμφωνα με πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να βοηθήσουμε τα παιδιά να καταναλώνουν περισσότερα υγιεινά τρόφιμα είναι να αυξήσουμε την εμπλοκή τους στην παρασκευή των γευμάτων τους. Συγκεκριμένα, στη μελέτη συμπεριελήφθησαν μαθητές από 151 σχολεία στην Αλμπέρτα του Καναδά και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι υπήρχε μια γενικότερη προτίμηση για τα φρούτα σε σχέση με τα λαχανικά, αλλά κυρίως ότι τα παιδιά που έπαιρναν μέρος στην παρασκευή γευμάτων είχαν σαφώς μεγαλύτερη προτίμηση και για τα δύο. Έτσι, τόσο οι γονείς όσο και το σχολείο πρέπει από κοινού να αυξήσουν την εξοικείωση των παιδιών με τα τρόφιμα και με το χώρο της κουζίνας, καθώς αυτό φαίνεται να αποτελεί μια ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδο για να πειστούν να εντάξουν περισσότερο υγιεινά τρόφιμα στη διατροφή τους.

Πηγή: εδώ

Leave a Reply