Η UNICEF ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ

Σας μεταφέρουμε αυτούσια την έκκληση της Unicef για τη Γάζα.
«Ως τις 23 Ιουλίου, 168 παιδιά έχουν σκοτωθεί σε αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς στη Γάζα, το μικρότερο μόλις 4 μηνών. Ακόμα 1.100 παιδιά έχουν τραυματιστεί. Κανένα παιδί δεν πρέπει να υποφέρει τις συνέπειες τόσο τρομακτικής βίας. Απευθύνουμε έκκληση να μπει ένα τέλος στη βία για χάρη των παιδιών, που υποφέρουν περισσότερο από όλους.
Στη φωτογραφία ένα παιδί με την οικογένειά του, φτάνουν σε ένα σχολείο της UNRWA στη Ράφα, ελπίζοντας να βρουν καταφύγιο αφού διέφυγαν τις μάχες και τη χερσαία επιδρομή στη νότια Λωρίδα της Γάζας στις 18 Ιουλίου. Πάνω από 117.000 άνθρωποι, οι μισοί από αυτούς παιδιά, τώρα αναζητούν καταφύγιο σε σχολεία της UNRWA σε όλη τη Γάζα και αρκετές χιλιάδες περισσότερα στα δημόσια σχολεία.
Από την έναρξη των εχθροπραξιών, πέντε ομάδες ψυχοκοινωνικής στήριξης που υποστηρίζει η UNICEF έχουν παράσχει την αρχική ψυχολογική στήριξη σε 1.089 παιδιά σε ολόκληρη τη Γάζα. Όλα τα παιδιά που επισκέφθηκαν παρουσιάζουν συμπτώματα έντονου άγχους, φόβου και αίσθημα ανασφάλειας.
Μηνύματα κειμένου (SMS) αποστέλλονται σε 10.000 συνδρομητές κινητών τηλεφώνων στη Γάζα καθημερινά, παρέχοντας συμβουλές προς τους γονείς και έναν αριθμό τηλεφώνου που μπορούν να καλέσουν δωρεάν, για περαιτέρω συμβουλές και υποστήριξη.
Ραδιοφωνικά σποτ μεταδίδονται σε ραδιοφωνικούς σταθμούς καθημερινά για να προειδοποιήσουν μέχρι ένα εκατομμύριο ανθρώπους στη Γάζα για τους κινδύνους από πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί και μπορεί να υπάρχουν κάτω από τα ερείπια των κτιρίων που ισοπεδώθηκαν.
Η UNICEF και οι συνεργάτες της προμηθεύουν τα απαραίτητα παιδιατρικά φάρμακα για τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας ενώ οι ομάδες ψυχοκοινωνικής στήριξης των παιδιών συνεχίζουν να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσουν τα παιδιά και τις οικογένειες που έχουν πληγεί.»
#‎Gaza‬
Ευχαριστούμε την οργάνωση Unicef State of Palestine για την φωτογραφία.
Φωτογραφία: UNICEF / Eyad El Baba

UNICEF Greece