ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Ο J.L.Moreno ίδρυσε το ψυχόδραμα στη Βιένη στις αρχές του 1900 περιγράφοντάς το ως «μια επιστημονική εξερεύνηση της αλήθειας διαμέσου της δραματικής μεθόδου» και έχει οριστεί  ως ένας τρόπος να εξασκηθούμε στη ζωή χωρίς να επιβάλλεται τιμωρία για λάθη.  Κατά τη διάρκεια του ψυχοδράματος, σε κάθε ομαδική συνεδρία,  μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε τη ζωή μας, όπως αυτή εξελίσσεται. Χάρη στη δράση που πραγματοποιείται μέσα στην ομάδα μπορούμε να βιώσουμε τι έγινε και τι δεν έγινε σε κάποια δεδομένη στιγμή. Όλες οι σκηνές πραγματοποιούνται στο παρόν, ακόμη και αν ένα άτομο θέλει να εκδραματίσει κάτι από το παρελθόν ή κάτι από το μέλλον.
Η ομάδα κάθε φορά εκδραματίζει ένα μέρος της ζωής κάθε ατόμου, όπως φαίνεται από τα μάτια του πρωταγωνιστή (πρωταγωνιστές μπορούν να γίνουν όσα μέλη θέλουν να ερευνήσουν κάποια θέματα που μπορεί να τους απασχολούν). Η προσωπική απεικόνιση της αλήθειας από τον πρωταγωνιστή μπορεί να είναι αποκαλυπτική για κάποιον άλλον που παρακολουθεί, που μπορεί να δει τον εαυτό του να αντανακλάται στην προσπάθεια να εκφράσει κάτι που είναι πραγματικό. Κάθε μέλος της ομάδας είναι ο θεραπευτικός πράκτορας του άλλου!
Στις 9/3 οι ψυχολόγοι Σουζάνα Παπαφάγου και  Σέβη Τεστέμπαση  (εκπαιδευόμενα Μέλη του Ινστιτούτου Ψυχοδράματος Αθηνών) ξεκινούν μια σειρά από εισαγωγικά βιωματικά σεμινάρια με τίτλο «Ξαναγράφοντας το σενάριο της ζωής μας». Στους συμμετέχοντες θα δοθεί η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το Κλασικό Μορενικό Ψυχόδραμα και να ανακαλύψουν, να αναβιώσουν και να επαναδιαπραγματευτούν, μέσα στο ασφαλές πλαίσιο της ομάδας, το σενάριο της δικής τους προσωπικής ιστορίας.

moreno

Η τιμή είναι 20€. Για περαιτέρω πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής τηλ. 6942546906 και 6980167460.