ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ

Διεθνές δίκτυο παιδικής πορνογραφίας στο ίντερνετ με 27.000 συνδρομητές σε όλο τον κόσμο, ξεσκέπασαν οι αμερικανικές αρχές, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζεχ Τζόνσον και σύμφωνα με τον ίδιο, συνελήφθησαν 14 άτομα με την κατηγορία της εκμετάλλευσης ανηλίκων. Η ιστοσελίδα λειτουργούσε στο αποκαλούμενο «κρυμμένο Διαδίκτυο», αλλιώς deepnet ή darknet ή Deep Web ή Hidden Web, εξήγησε ο Τζόνσον, του οποίου το περιεχόμενο δεν είναι εύκολα προσβάσιμο, αποτελείται μόνο από ιστοσελίδες που δεν υπάρχουν και δεν ανακαλύπτονται από τις μηχανές αναζήτησης και πρόσβαση σε αυτό έχουν μόνο λιγοστοί άνθρωποι.
Διαχειριστής του δικτύου παιδικής πορνογραφίας και αρχηγός του φέρεται ο 27χρονος Τζόναθαν Τζόνσον, ο οποίος συνελήφθη τον Ιούνιο στην πολιτεία της Λουιζιάνας και αντιμετωπίζει ποινή 20ετούς φυλάκισης. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το δίκτυο λειτουργούσε από τον Ιούνιο του 2012 περίπου μέχρι τον Ιούνιο του 2013, όταν συνελήφθη ο Τζόνσον.
Η ιστοσελίδα διέθετε αρχεία με περισσότερα από 2.000 βίντεο και πολλές περισσότερες φωτογραφίες από περίπου 250 παιδιά, κυρίως αγόρια, ηλικίας από 3 έως 17 ετών, που προέρχονταν από 39 Αμερικανικές πολιτείες, ανακοίνωσαν οι Αρχές.
Εκδόθηκαν περίπου 150 εντάλματα σύλληψης εναντίον υπόπτων στις ΗΠΑ και άλλα 150 σε άλλες χώρες. Όπως αναφέρει το BBC, τα θύματα εξαπατούνταν, συχνά από άνδρες που εμφανίζονταν ως γυναίκες, μέσα από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και καλούνταν να αναρτήσουν πορνογραφικό υλικό.
Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα τέτοια δίκτυα που εξαρθρώνεται.

Πηγή: Athens Voice