ΑΝΑΦΤΕΡΟΥΓΙΣΜΑ: ΤΥΧΕΡΟ 2014 ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΝΑΤΑΛΙΑΣ ΜΕΛΑ

Το «Αναφτερούγισμα», ένα κόσμημα διπλής όψεως, είναι το ΤΥΧΕΡΟ που παρουσίασε ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής, συνεχίζοντας μια παράδοση που όλοι οι φιλότεχνοι περιμένουν να γιορτάσουν κάθε χρόνο. Την μπροστινή όψη του ΤΥΧΕΡΟΥ 2014 κοσμούν δυο αντικριστά περιστέρια με ανοιγμένες τις φτερούγες και μία ελληνική κρεμμύδα της τύχης, που σχεδίασε ειδικά για τους Φίλους της Μουσικής η μεγάλη μας γλύπτρια Ναταλία Μελά. Την πίσω όψη του ΤΥΧΕΡΟΥ κοσμεί ένα αγέρωχο καράβι με κατάρτι, που σχίζει σταθερά τα κύματα, ενώ ένας ούριος άνεμος φουσκώνει τ’ ανοιχτά πανιά για μακρινά ταξίδια. Με την υπογραφή: ΝΑΤΑΛΙΑ ΜΕΛΑ ΕΠΟΙΕΙ.
Στον κόσμο της Ναταλίας Μελά δεν υπάρχει η έννοια της φθοράς. Η θετική αυτή αύρα που χαρακτηρίζει την ίδια της τη ζωή, χρωματίζει και σημαδεύει το το σύνολο του γλυπτικού της έργου και είναι ιδιαίτερα έντονη στο διπλό αυτό κόσμημα. Μία συμπυκνωμένη εικόνα που παραπέμπει σε αγάπη, φιλία και ελευθερία. Με την ευκαιρία της παρουσίασης του ΤΥΧΕΡΟΥ 2014, και για να τιμήσει την καλλιτέχνιδα, η οποία γιορτάζει φέτος τα 90 της χρόνια, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής διοργάνωσε μια μικρή έκθεση γλυπτών της, στην είσοδο της Βιβλιοθήκης. Τα 14 αυτά έργα, 14 πολύχρωμα και ζωηρά «Κοκόρια», από χαρτί και διάφορα μέταλλα, είναι αντιπροσωπευτικά της παλαιότερης αλλά και νεότερης παραγωγής της. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2013 και έχει ελεύθερη είσοδο.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η ίδια η Ναταλία Μελά, την οποία θερμά ευχαρίστησε για τη δωρεά της ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής Πάνος Δημαράς, που συνδέεται μαζί της με μακρά φιλία. Το ΤΥΧΕΡΟ 2014 παρουσίασε η κριτικός τέχνης και σύμβουλος του Συλλόγου και του Μεγάρου Μουσικής κα Έφη Ανδρεάδη, η οποία ευχήθηκε «το μικρό αυτό φλουρί να είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το νέο χρόνο και να αφορά την πατρίδα μας, που τόσο πιστά αγαπάει η Νάτα, αλλά και το αγαπημένο μας Μέγαρο, που όλοι χαιρόμαστε να υπηρετούμε». Για τη γλύπτρια και το έργο της μίλησε στη συνέχεια ο ζωγράφος Αλέκος Λεβίδης. Η Ναταλία Μελά, συγκινημένη ευχαρίστησε, ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και καλή συνέχεια στο έργο των Φίλων της Μουσικής.
Το Τυχερό 2014 κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων σε ασήμι 925 καρατίων (τιμή 50 ευρώ) , ασήμι-χρυσό (τιμή 180 ευρώ)  καθώς και σε 100 αριθμημένα χρυσά κοσμήματα 18Κ (τιμή 700 ευρώ).  Για να διαφυλαχθεί η συλλεκτική του αξία, το εκμαγείο (μήτρα) θα καταστραφεί.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ: Το ΤΥΧΕΡΟ 2014 θα πωλείται στα Ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (10:00 – 18:00), στο κατάστημα του Μεγάρου M SHOP και στο χώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής. Θα διατίθεται επίσης στο Μουσείο Μπενάκη, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στα Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Για παραγγελίες με χρέωση πιστωτικής κάρτας ή αντικαταβολή, στο τηλέφωνο 210 72 82 777 και στο brag@megaron.gr, όπου μπορούν να απευθύνονται και όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν κάποια από τα λίγα εναπομείναντα ΤΥΧΕΡΑ των 16 προηγούμενων ετών (ισχύουν οι φετινές τιμές). Τα ΤΥΧΕΡΑ είναι διαθέσιμα και ηλεκτρονικά στο www.e-shopsfm.gr, όπου εκτίθενται και άλλα αντικείμενα του Συλλόγου, όπως βιβλία, προγράμματα, δισκογραφικές εκδόσεις, αφίσες, μεταξοτυπίες, μαντήλια. Τα έσοδα από την πώληση των ΤΥΧΕΡΩΝ διατίθενται για το εκπαιδευτικό έργο του Συλλόγου.
Χαράκτης:   Γιάννης Γουρζής
Εργαστήριο:  Ιάκωβου Χασούρη