Avent Greece Banner 
Avent Greece Banner 

Μικροί Εξερευνητές

Τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα διοργανώνουν το Summer Camp "Μικροί Εξερευνητές", για παιδιά 4-6 ετών  με δράσεις και εμπειρίες για μικρά παιδιά με σκοπό τα τελευταία να ανιχνεύσουν αλλά και να βιώσουν πραγματικές καταστάσεις ,ζώντας μοναδικές στιγμές. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και να μελετήσουν για όλα όσα έχουν ακούσει, έχουν διαβάσει ή και δεν έχουν γνωρίσει ακόμη. Αποκτούν εμπειρίες σχολιάζουν και αξιολογούν αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και ρόλους.

Ερευνώ και ανακαλύπτω
Πειραματισμοί / Φυτέματα / Παιχνίδι στη φύση / Επισκέψεις / Βιβλιοπαρουσιάσεις / Χρήση βιβλιοθήκης και Η/Υ

  • Περίπατοι στην πόλη. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πόλη, να περπατήσουν στους πεζόδρομους, να επισκεφτούν πάρκα και μουσεία και να συμμετέχουν σε ξεναγήσεις.
  • Κατασκήνωση στο δάσος. Τα παιδιά βιώνουν καταστάσεις στη φύση, συνειδητοποιούν τις ανάγκες τους, προβληματίζονται, προτείνουν λύσεις αναλαμβάνουν ευθύνες και παίρνουν αποφάσεις.
  • Περιπέτεια στο βουνό. Πεζοπορία στα μονοπάτια, εξερεύνηση και συλλογή υλικού, πικ νικ στους υπαίθριους σταθμούς, παιχνίδια με τις αισθήσεις και συμμετοχή σε ομαδικές δράσεις και παραδοσιακά παιχνίδια.
  • Παιχνίδια στη θάλασσα με το νερό. Θάλασσα, παιχνίδια με την άμμο, πειραματισμοί με το νερό δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να ανακαλύψουν δράσεις ,να αποκτήσουν εμπειρίες και να καταλήξουν σε συμπεράσματα.
  • Ένα μαγικό ταξίδι στη βιβλιοθήκη. Παραμύθια και ιστορίες θα ζωντανέψουν μέσα από τις σελίδες των βιβλίων και θα δώσουν κίνητρα στα παιδιά για αυτοσχεδιασμό και εξερεύνηση στο άμεσο φυσικό περιβάλλον. Συγγραφείς και εικονογράφοι θα πλαισιώσουν τις δραστηριότητες.

Εκφράζομαι και δημιουργώ
Κατασκευές / Κεραμική / Ζωγραφική / Face Painting / Θεατρικό Παιχνίδι / Μουσική / Χορός. Τα παιδιά ευαισθητοποιούνται και εμπνέονται μέσα από ποικίλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες με σκοπό να εκφραστούν και να δημιουργήσουν

  • Εικαστικό εργαστήρι χώρος ελεύθερης έκφρασης όπου τα χρώματα τα υλικά και οι τεχνικές κινητοποιούν τις αισθήσεις τους των παιδιών απελευθερώνουν τη φαντασία τους και απολαμβάνουν την εμπειρία τους. Ζωγραφίζουν μέσα και έξω από το σχολείο πλάθουν ζυμώνουν κόβουν κολλούν και καλλιεργούν θετική στάση απέναντι στην τέχνη.
  • Μουσική. Ήχος ρυθμός κίνηση και τραγούδι , ευκαιρία για να εκφράσουν τα συναισθήματά και τις ανάγκες τους. Πειραματίζονται με τους ήχους αυτοσχεδιάζουν με όργανα και απολαμβάνουν τη μουσική.
  • Θεατρικό παιχνίδι. Μέσα σε ένα κλίμα ομαδικότητας, παραμύθια κούκλες μάσκες υφάσματα και ρούχα βοηθούν τα παιδιά να εκφράσουν ιδέες, να μιμηθούν, να υποδυθούν ρόλους και να κατασκευάσουν σκηνικά.

Συμμετέχω και χαίρομαι
Σινεμά / Κουκλοθέατρο / Παιχνιδομαγειρέματα / Πνευματικά παιχνίδια
Παιχνιώδεις δραστηριότητες με δημιουργικό χαρακτήρα, όπου με την ενεργό σημμετοχή των παιδιών έχουν σαν στόχο την ανάπτυξη της φαντασίας και την καλλιέργεια του πνεύματος. Κινηματογραφικές ταινίες θεατρικές παραστάσεις ,ιστορίες που ζωντανεύουν με κουκλοθέατρο, παιχνιδομαγειρέματα είναι μόνο μερικές από τις ευκαιρίες που θα έχουν τα παιδιά για να συμμετέχουν και να χαρούν.

Παίζω και γυμνάζομαι
Κολύμβηση / Παραδοσιακά και Κινητικά ομαδικά παιχνίδια / Γνωριμία και επαφή με διάφορα αθλήματα
Η έντονη δίψα του παιδιού για κίνηση και παιχνίδι εκτονώνεται με παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα στο πρόγραμμα των μικρών εξερευνητών. Το παιχνίδι ελεύθερο ή προγραμματισμένο, ατομικό ή ομαδικό, είναι η πιο ουσιαστική δραστηριότητα των παιδιών. Κινητικά παιχνίδια στην παιδική χαρά, στην αυλή, στα γήπεδα, στο κλειστό γυμναστήριο, στην πισίνα, προκαλούν τα παιδιά να δοκιμάσουν συμπεριφορές και να αναπτύξο9„·*?Lϊ6pm6Πϊ6hk6hή5result9h^6kASummer Camp στο ΦτεΟ

Share Button
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Μικροί εξερευνητές

Όταν μεγαλώσει το παιδάκι σας θέλει να γίνει αστροναύτης; Πηγαίνετε μια ιντερνετική βόλτα στη ΝΑSΑ. Και ο ουρανός με τ’ άστρα σάς περιμένει, και πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα, και άφθονα διασκεδαστικά παιχνίδια, και συμβουλές για γονείς και δασκάλους. Όλα αυτά στο www.nasa.gov/audience/forkids/kidsclub.
Αν, πάλι, ονειρεύεται να γίνει εξερευνητής, οδηγήστε το στο kids.nationalgeographic.com/kids/. Σερφάροντας μπορεί συναντήσει από δεινόσαυρους μέχρι χαδιάρες γατούλες, να ταξιδέψει στις πιο άγνωστες και δυσπρόσιτες περιοχές του πλανήτη, να συναντήσει Ινδιάνους και Εσκιμώους, να πάρει, με διασκεδαστικό τρόπο, ένα σωρό πληροφορίες για τη γη, το περιβάλλον, τις επιστήμες, τα σπορ, τις τέχνες, τις διάφορες ιστορικές περιόδους. Και αν κουραστεί από όλα αυτά τα ταξίδια σε τόπους και εποχές, στην ιστοσελίδα μπορεί να βρει πολλά και ενδιαφέροντα παιχνίδια, πειράματα για να κάνει μόνο ή με τους φίλους του, και ιδέες για εντυπωσιακές κατασκευές.

Share Button
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο


Όμοια άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>