ΝΕΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Η νέα πανελλαδική γραμμή επικοινωνίας 10525 στελεχώνεται από έμπειρο επιστημονικό προσωπικό, μαίες και παιδιάτρους και παρέχει ενημέρωση σχετικά με το θηλασμό και συμβουλές στις θηλάζουσες. Στο πλαίσιο της υποστήριξης των θηλαζουσών μητέρων και της ενημέρωσης των Επαγγελματιών Υγείας, η «Αλκυόνη», ως εθνική πρωτοβουλία προαγωγής του μητρικού θηλασμού, θέτει σε λειτουργία τη νέα πανελλαδική τηλεφωνική γραμμή 10525 προσφέροντας σωστή και υπεύθυνη πληροφόρηση για το θηλασμό.
Η νέα πανελλαδική γραμμή επικοινωνίας 10525 στελεχώνεται από έμπειρο επιστημονικό προσωπικό, μαίες και παιδιάτρους και παρέχει ενημέρωση σχετικά με το θηλασμό και συμβουλέςστις θηλάζουσες. Η γραμμή λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 – 17:00. Οι κλήσεις είναι εμπιστευτικές και χρεώνονται με κόστος μία αστική μονάδα.
Η πρωτοβουλία ανήκει στη Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, η οποία υλοποιεί με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και τη συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ το έργο «ΑΛΚΥΟΝΗ: ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ». Κύριος στόχος του έργου αποτελεί η αύξηση του ποσοστού του Μητρικού Θηλασμού αλλά και της διάρκειάς του στην Ελλάδα.

Πηγή: http://www.skai.gr

Leave a Reply